- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Večiti stavili sve svoje srpske košarkaše na raspolaganje Pešiću

© Sputnik / Spasoje VeselinovićDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan u Pioniru
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan u Pioniru - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Večiti košarkaški rivali Partizan i Crvena zvezda stavili su na raspolaganje sve svoje igrače iz Srbije za kvalifikacioni prozor nacionalnog tima za plasman na Svetsko prvenstvo.
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, poručio je da selektor Srbije Svetislav Pešić može da računa na sve domaće košarkaše tog kluba za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Srbija 11. novembra ide na noge Velikoj Britaniji (tri dana kasnije Turska), a istog dana Zvezda ima obaveze u Evroligi jer gostuje Fenerbahčeu, ali to ne predstavlja apsolutno nikakav problem da crveno-beli stave na raspolaganje Srbiji sve ono što poseduju. To je otkrio prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.
„Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača i rekli 'izaberi odavde'. Rekli smo mu ako ti treba, vodi ih sve u reprezentaciju protiv Veliki Britanije ili Turske. Od tih 11 košarkaša odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahčeom u Istanbulu“, izjavio je Nebojša Čović gostujući na televiziji K1.
Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je potez Zvezde u skladu sa nacionalnim interesom i da će od svih igrača na koje Pešić može da računa problematičan biti samo Nemanja Nedović koji izlazi iz povrede.
„To nije dobio KSS, nije dobio Pešić, nego je to nacionalni interes. Ne pravimo spinove od toga. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva-tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi večeras da se skine za Bajern, pa ćemo videti“, istakao je Čović.
Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da će crno-beli dati igrače za predstojeće okupljanje nacionalnog tima uoči kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo.
Uprkos tome što se okupljanje reprezentacije poklapa sa utakmicama Evrolige, Partizan je spreman da se odrekne srpskih igrača ukoliko selektor Svetislav Pešić odluči da pozove neke od njih za susret sa Velikom Britanijom u Londonu, a potom i Turskom u Beogradu.
"Pre nekoliko dana sam primio pismo od predsednika našeg Saveza, gospodina Danilovića, gde nas mole da KK Partizan pruži podršku našem selektoru i našoj reprezentaciji zato što nam dolazi jako važna utakmica protiv Velike Britanije. Nažalost, ta utakmica protiv Velike Britanije, od koje zavisi učešće naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu, se poklapa sa našom koju igramo u Evroligi protiv Olimpijakosa. Košarkaški klub Partizan je sve ove godine pružao snažnu podršku reprezentaciji i uvek je svim selektorima davao na raspolaganje sve srpske igrače da pomognu našoj reprezentaciji i tako će biti i ovaj put. Bez obzira na to što imamo tu, nama važnu, utakmicu protiv Olimpijakosa u Evroligi gde pokušavamo da ostvarimo što bolji rezultat, i ovaj put ćemo biti na raspolaganju selektoru. I ovaj put ćemo naše srpske igrače da damo na raspolaganje i pomognemo reprezentaciji da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo jer je to važno za celokupnu naciju i državu koja ulaže u ovaj sport. A mi ćemo se sa svim raspoloživim snagama boriti da pobedimo tu utakmicu protiv Olimpijakosa. Jer, takođe, dugujemo našim navijačima", rekao je Mijailović
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Partizan do druge pobede u Evroligi preko žilavih Litvanaca!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Jokić progovorio o debaklu Srbije: Zahvalio sam se momcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala