- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka je u Australiji čekao cirkus – Amerikanac je našao krivce

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
Sve se više približava neizvenost oko nastupa Novaka Đokovića na Australijan Openu, a sad su i kolege počele da se oglašavaju kako bi uputile podršku srpskom teniseru. Kristofer Jubenks, američki teniser, izjavio je da se nada da će Novak ići u Australiju i da je sve ono što mu se desilo u Melburnu ličilo na cirkus.
Novak Đoković nije imao priliku da nastupa na Australijan Openu, zbog odluke vlasti da zbog stava o vakcini nije bezbedan po javnost.
Srpski teniser prošao je pravu dramu jer je otišao u Melburn, a tamo je umesto na teren morao na suđenje na kom je pobedio, ali uzaludno. Poslednju reč imao je Aleks Hok, ministar za imigracije koji je deportovao Novaka čime je srpski as dobio zabranu za ulazak u tu zemlju.
Kako se sezona bliži kraju, već se priča o narednom Australijan Openu, a Novak je dobio podršku od tenisera Kristofera Jubenksa.
„Nadam se da će Novaku biti dozvoljeno da igra na ovom Australijan openu. Cela ta situacija je bila cirkus i sigurno za mnogo toga nije kriv Đoković. Mislim da je dosta krivice bilo upereno ka Teniskom savezu Australije i australijskoj vladi, mislim da su oni prenosili potencijalno pogrešne informacije. Novak je došao misleći da će moći da se takmiči, ali je zbog toga što su mu date pogrešne informacije deportovan“, istakao je Amerikanac za „Tenis“.
Jubenks koji je trenutno 133. teniser sveta već je govorio u javnosti o Novaku i prema njemu gaji izuzetno lepo mišljenje. Amerikanac se nada da će jednom od najboljih tenisera ikada biti ukinuta zabrana ulaska u Australiju.
„Znamo za pravilo da, ako vas deporutju, ne možete da aplicirate za vizu naredne tri godine. To svi razumemo. Međutim, verujem da će Novak moći da igra, a i nadam se da će moći. Nadam se da će doći do nekog kompromisa koji će mu dozvoliti da se takmiči jer je on stvarno pokušao da prati sva pravila koja su mu predočena i to je stvarno bio nesrećni incident, sve to na koji se način odvilo“, zaključio je Jubenks.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Argentinac otkrio: Sistem nije dozvoljavao igračima da podrže Novaka!
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
SPORT
Velika transformacija Veronike – i najbolji rezultat za Rusiju još od 2011. godine!
Stanislas Vavrinka sa trofejem Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
SPORT
„Povratak otpisanih“ – drama u Beču i suze u Bazelu su više od sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala