- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika transformacija Veronike – i najbolji rezultat za Rusiju još od 2011. godine!

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVeronika Kudermetova
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Kraj godine i teniske sezone definitivno protiče u znaku ruskih igračica koje beleže sjajne rezultate. Konkretno, radi se o Dariji Kasatkinoj i Veroniki Kudermetovoj, koje su prve Ruskinje koje će zajedno završiti godinu u top 10 još od Marije Šarapove i Vere Zvonareve kojima je to pošlo za rukom 2011. godine.
Posebno impresivna je evolucija Kudermetove koja je imala, već sada se može reći, sezonu iz snova. Na startu godine ona je svom stručnom štabu pridodala novog trenera, Argentinca Franka Davina, koji se pobrinuo za fantastičnu transformaciju.
Veronikin glavni trener je i dalje njen suprug Sergej Demekin, ali je Argentinac, koji je nekada trenirao Huana Martina Del Potra i Kristijana Garina, preuzeo ozbiljniju ulogu u timu kako bi pomogao Ruskinji.
Ruskinja je startovala u sezoni kao 31. igračica na svetu, sa ciljem da se na kraju 2022. nađe u top 20 igračica. Međutim, posle solidnih rezltata, Veronika je uspela da upadne u top 10 na svetu (na deveto mesto) i nalazi se na pobedu od plasmana na završno VTA finale.
Veronika je rođena u Kazanju 24. aprila 1997. godine i ćerka je slavnog ruskog hokejaša Eduarda Kudermetova. Tenisom je počela da se bavi od svoje osme godine, kao i a njena mlađa sestra Polina (2003), koja je takođe teniserka.
Deveta pozicija na VTA listi od pre neki dan, kao i druga pozicija u dublu od 6. juna ove godine najveća su dostignuća u njenoj karijeri. Na Vimbldonu 2021. u paru sa Elenom Vesninom stigla je do finala grend slema u konkurenciji dublova.
© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuske teniserke Veronika Kudermetova i Elena Vesnina
Ruske teniserke Veronika Kudermetova i Elena Vesnina - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Svoju prvu VTA titulu Veronika Kudermetova je osvojila 2021. u Čarlstonu, a prvu dubl titulu u Vuhanu 2019. u tandemu sa kineskinjom Duan Jingjing. Ove sezone imala je tri plasmana u finala, na turnirima u Melburnu, Istanbulu i Dubaiju, gde je zaustavljena u sva tri navrata, dva puta od strane zemljakinja.
Ipak, to joj je donelo određene bodove i veliki skok u karijeri s nadom da će sldeće godine igrati još bolje i možda napasti vrh.
Stanislas Vavrinka sa trofejem Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
SPORT
„Povratak otpisanih“ – drama u Beču i suze u Bazelu su više od sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala