- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Argentinci, kapa dole za regularnost: Golman Rivera „servirao“ Boki juniors titulu!

© AP Photo / Natacha PisarenkoBoka juniors
Boka juniors - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Boke juniors osvojili su titulu u poslednjem kolu u jednoj od najuzbudljivijih završnica u istoriji argentinskog fudbala. Naime, Boka i Rasing klub su foto-finiš ušli sa bodom razlike u korist kluba sa „Bombonjere“. I Boka je remizirala s Independijenteom – 2:2., dok je Rasing izgubio od River plejta 1:2, i to na neverovatan način.
Rasing je u 90. minutu imao penal za titulu, ali je golman Rivera Franko Armani odbranio udarac Galvanu pri rezultatu 1:1, da bi na kraju Borha u 95. minutu dao gol za River i na kraju je bilo jasno da Boka osvaja titulu sa dva boda prednosti.
Standings provided by Sofascore
E, to je fudbal. Šta je sve stalo u tih poslednjih 180 sekundi trke za titulu u Argentini. Emocije, suze, sreća, radost, sve je stalo u taj foto-finiš, koji je nedvosmisleno pokazao zbog čega je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu.
Boka je imala bolju poziciju u poslednjem kolu, jer jer je na tabeli bila prva i imala je 51 bod, dok je Rasing imao jedan manje. I na „Bombonjeri“ je usledio šok jer je Independijente poveo u 32. minutu iz penala preko Fernandeza.
Ipak, brzo je Bokin Fernandez „poništio“ tu prednost, samo dva minuta kasnije na semaforu je bilo 1:1.
Izabranici Uga Ibare su u 50. minutu stigli do potpunog preokreta i činilo se da je to to, da slavlje može da počne, a onda je usledio totalni haos.
Prava ludnica na oba stadiona gde se rešavalo pitanje novog prvaka Argentine.
Valjeho je šokirao Boku u 81. minutu i Rasing koji je vodio u tim trenucima bio je bliži tituli. Ipak, Rasing prima gol u 80. minutu i ponovo je titula kod Boke, ali tada na scepnu stupa Džonatan Galvan koji ima priliku da golom iz penala u 90. minutu donese Rasingu titulu.
Ali, Bokin najveći rival - River Plejt koji igra protiv Rasinga to neće dozvoliti. Golman Franko Armani je odbranio udarac Galvana i „servirao“ Boki na tacni titulu prvaka države – ukupno 35.
Do kraja je Borha pogodio za River i tako je titula definitivno otišla na „Bombonjeru“.
Momenatlno su na društvenim mrežama počeli da kruže komentari da je regularnost u argentinskom fudbalu na izuzetno visokom nivou.
„Fudbal je najlepša i najuzbudljivija stvar na svetu – kada je pošten i kada nema sudijskih krađa, kada je kao u Argentini, a ne kao u Srbiji! E. onda tako divan donese da golman Rivera odbrani penal u 90. i zicer u nadoknadi (sve pri rezultatu 1:1) i donese titulu Boki“, napisao je jedan od korisnika na društvenoj mreži Tviter.
Možete li da zamislite da golman Partizana odbrani penal Vojvodini ili Čukaričkom recimo i donese titulu Crvenoj zvezdi, ili obrnuto. Da golman Zvezde odbrani penal nekom klubu i tako servira titulu klubu iz Humske.
Teško...
Partizan - Javor, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
Javor „zaljuljao“ Humsku – Gojković odneo bod u Ivanjicu
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
Lalatović posle Zvezde: Sad idemo na streljanje kod Partizana
Diogo Žota na utakmici protiv Mađarske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
„U poslednjem trenutku mi se srušio san“ – Portugalija oslabljena u Kataru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala