- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Javor „zaljuljao“ Humsku – Gojković odneo bod u Ivanjicu

© Foto: FK PartizanPartizan - Javor, Superliga
Partizan - Javor, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana izgubili su još dva boda u šampionskoj trci. Gordan Petrić je pre meča upozoravao igrače na oprez da im se ne bi ponovio „Ljuljaj, Javore“, ali uzalud... Ivanjičani su odneli bod iz Humske (3:3) pogotkom Luke Gojkovića u 88. minutu.
Od starta meča je mirisalo na senzaciju, posebno kada je u šestom minutu Lazar Nikolić prelepim golom doneo gostima prednost. Ipak, radost gostiju trajala je reltivno kratko jer je u 11. minutu posle sjajne lopte Natho poravnao na 1:1.
Crno-beli su nastavili da napadaju i nagrada je stigla u 25. minutu. Dijabate je sjajno zavrnuo loptu a peterac, a tamo Urošević glavom sjajno matirao golmana gostiju Vulića za 2:1.
Mogli su crno-beli i do ubedljivijeg rezultata, ali nisu uspeli prilike da iskoriste Menig, Dijabate i Filipović. Gosti su imali još jednu šansu do kraja prvog dela, Gigić je šutirao, ali lopta je završila u korneru.
Početak drugog poluvremena apsolutno je pripao Partizanu. Partizan je u prvih 15 minuta imao velike prilike preko Uroševića, Vujačića i Živkovića koji je pogodio prečku.
Imali su i gosti neke prilike preko Đukića i Lukovića ali na pravom mestu je bio golman Partizana. Inicijativa domaćih isplatila se u 64. minutu, kada je strelac bio Živković. Centrirao je Natho i udarcem glavom Živković prebacio Vulića za 3:1.
Tri minuta kasnije videli smo fenomenalnu akciju Partizana, Natho je proigrao Uroševića, kapiten crno-belih centrirao s boka, na loptu je natrčao Rikardo, šutirao glavom, ali lopta je otišla pored gola.
U 71. minutu igre, Javor je stigao do penala, a Petar Gigić je bio siguran sa bele tačke za 3:2.
Minut kasnije velika šansa za Rikarda, šutirao je sa 11 metara, pravo u Vulića, koji je skrenuo loptu u korner. Partizan je nastavio sa napadaima pa je u 77. minutu još jednom Marko Živković bio u šansi. Ponovo nakon Nathovog centaršuta, samo što je sada šutirao nogom, a golma gostiju odbranio.
U 88. minutu veliki šok u Humskoj. Spretni Gojković se iskrao čuvarima i kaznio sve promašaje Partizana donevši izjednačenje Javoru - 3:3.
Sudija je utakmicu produžio još četiri minuta, a do kraja nije bilo velikih prilika. Partizan je ovim kiksom ostao na sedam bodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom na tabeli Superlige.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala