- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preporodio je Partizan i poziva na oprez: Da nam se ne desi „Ljuljaj Javore“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener crno-belih Gordan Petrić
Trener crno-belih Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
Gordan Petrić, trener Partizana koji je preporodio ekipu u svakom smislu te reči, pozvao je na oprez pred meč Superlige sa Javorom u Humskoj koji je zakazan za 19 časova u nedelju. „Parni valjak“ je u sjajnoj formi, ali Petrić apostrofira da ne želi da se čuje ona čuvena pesma: „Ljujaj Javore“.
Crno-beli gaze na svim frontovima – Superligi i u Evropi, a naredni rival je Javor. Uprkos tome što je klub iz Ivanjice tek na 14. poziciji na tabeli, dok se Partizan posle katastrofalnog starta popeo na drugo mesto i ima minus pet u odnosu na Zvezdu, Petrić ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje.
„Imamo dosta utakmica kod kuće, to bi trebalo da iskoristimo. U nedelju igramo protiv Javora, pa imamo Niš. U nedelju moramo da budemo i mudri i pametni i lukavi da bismo dobili utakmicu. Da nam se ne desi 'Ljuljaj Javore', ona pesma što se pevala pre 10-15 godina. Nadam se da su ovi igrači spremni i očekujem pobedu u nedelju“, rekao je Petrić na konferenciji dan uoči meča.
Šef struke vicešampiona Srbije je istakao da je rasterećenost glavni adut Javora koji u Humskoj nema apsolutno ništa da izgubi.
„Javor dolazi rastrećeno. Kada se nameste, to je teško probiti. MOžda protiv nas pruže najbolju partiju. Ko bude bolji, slaviće. Nije naivna utakmica. Voleli bismo da postignemo rano gol, već u prvom minutu. Mora da bude brži pas i prenos lopte. To je nekad moguće, nekada ne. Bili smo tromi protiv Napretka“, zaključio je Petrić.
Podsetimo, Partizan je protiv Kruševljana slavio minimalnim rezultatom, a jedini pogodak postigao je Vujačić na asistenciju kapitena Uroševića, posle izuzetno lepe akcije.
Torcida Hajduk Split - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
U Splitu gorela zastava srpskog kluba iz BiH: „To je međunarodni skandal“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Šampion je postao džak za udaranje i gašenje je bilo jedino rešenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala