- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šampion je postao džak za udaranje i gašenje je bilo jedino rešenje

CC0 / / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
Pratite nas
Prvak Rumunije u fudbalu iz 2016. godine Astra Đurđu, više ne postoji! Čelnici kluba podneli su zahtev za njegovo raspuštanja, a ekipa je u međuvremenu doživela i sraman poraz rezultatom 19:0.
Bila je to kap koja je prelila i ovako punu čašu, pa su čelnici kluba rešili da povuku ekipe iz treće lige, te je i zvanično bivši šampion Rumunije ugašen!
„Pošto je FIFA uvela zabranu registracije igrača, našli smo se u trenutku kada ne možemo da kompletiramo tim za ostatak sezone. Bezizlazna je situacija, uprkos tome što nikome ne dugujemo novac“ navedeno je u saopštenju Astra Đurđu koje je kovertirano na adresu Fudbalskog saveza Rumunije.
U nastavku pisma su čelnici dodatno obrazložili svoju odluku.
„U uslovima u kojma smo se našli bili smo primorani da podnesemo zahtev za povlačenje ekipe iz tećeligaških utakmica. Nismo i nećemo moći da kompletiramo tim koji bi mogao da igra utakmice“, stoji u saopštenju.
Problemi Astre Đurđu koja je pre samo šest godina pokorila Rumuniju, kasnije je igrala i nokaut fazu Liga Evrope počeli su posle najvećih uspeha nakon što je vlasniku kluba Joanu Nikulaeu dosadio fudbal, pa je rešio da „zavrne slavinu“ odnosno da ne plaća fudbalere.
Problemi kluba rasli zajedno sa dugovima, napisao je rumunski novinar Emanuel Rosu.
Teška finansijska situacija kluba uticala je na rezultate, što je potpuno logično jer su igrači odlazili, a novi nisu hteli da dođu. Klub je u sezoni 2020/21 ispao u drugu ligu posle 12 godina u elitnom društvu.
Usledilo je oduzimanje bodova, čak 20, pa je ekipa ekspresno stigla i do trećeg ranga po jačini. Posle osam uvodnih kola AStra je imala 0:78 gol-razliku, izgubila je sve utakmice.
Vrhunac je bio poraz od Arsenal Tunarija rezultatom 19:0, što je bio najteži poraz ikada, pa je jedino rešenje bilo da šampion iz 2016. godine i zvanično prestane da postoji.
Niko ne zna donosi sutra, ali Astra više ne postoji i može da 'oživi', ali samo pod nekim drugim imenom“.
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Amerika je videla još jednu srpsku „raketu“ /video/
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Ronaldo za kaznu trenira sa rezervnim igračima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala