- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Splitu gorela zastava srpskog kluba iz BiH: „To je međunarodni skandal“

© AFP 2023 / STRINGER Torcida Hajduk Split
Torcida Hajduk Split - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
Scene koje apsolutno veze sa fudbalom i kojima definitivno nije mesto na sportskim borilištima, stadionima, viđene su u Splitu na derbi meču hrvatskog prvenstva između Hajduka i Dinama (1:1). Naime, „Torcida“ je zapalila veliki broj zastava raznih klubova, a među njima se našla i zastava srpskog kluba iz BiH.
FK Omarska, srpski klub u Bosni i Hercegovini, oglasio se saopštenjem, poručivši da je reč o nacionalnom skandalu nakon što je njihova zastava duga 20 metara zapaljena u Hrvatskoj, tačnije u Splitu na meču Hajduka i Dinama koji je završen bez pogodaka u petak. 21. oktobra 2022. godine.
„Torcida“, navijačka grupa Hajduk Splita zapalila je veliki broj zastava, kao što su zastave Dinamo Zagreba, Šibenika, Rijeke, grčkog PAOK-a, Fejnorda, Zenita, Olimpijakosa, Panatinaikosa, ali i malo poznatog kluba iz regiona – FK Omarska.
To je zastava srpskog kluba iz BiH, a na zastavi je ćiriličnim slovima ispisano Omarska- Klub se nalazi u opštini Prijedor u BiH, a klub se oglasio posle indicenta koji se dogodio u Splitu.
„Naša velika zastava na kojoj je pisalo Omarska, duga preko 20 metar, jedno vreme je bila izložena na ogradi našeg stadiona. Nekoliko dana posle utakmice protiv Sutjeske primećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kog nekoga i da će je vratiti. Ali, u petak se pojavio snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava. Međunarodni skandal koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam je stizalo puno pitanja oko toga, smatrali smo da nam je dužnost da obavestimo javnost“, navedeno je u saopštenju FK Omarska.
Zastava je nestala i deset ljudi je aktivno tražilo preko deset dana na svi mogućim adresama i kod svih mogućih ljudi, ali o tome nismo obeveštavali javnost“, istakli su iz FK Omarska.
Džejms Milner - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Fudbalski multipraktik – devet pozicija za 14 godina!
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Šampion je postao džak za udaranje i gašenje je bilo jedino rešenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala