- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najsramniji potez za pune dve decenije Ronaldove karijere – sujeta „pojela“ Portugalca

© AP Photo / Dave ThomposonKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Kristijano Ronaldo napustio je utakmicu Mančester junajteda i Totenhema pre nego što je sudija svirao kraj. Slavni Portugalac izazvao je bes kod ljubitelja fudbala, a njegov postupak Dion Dablin, legendarni fudbaler, okarakterisao je kao „neprihvatljiv“.
Kristijano Ronaldo ne samo da je među najuspešnijim fudbalerima na svetu, nego je možda i najuticajnija fudbalska zvezda i zato mu ne priliče potezi poput gesta tokom susreta Mančestera i Totenhema.
Portugalac nije bio u planu Erika ten Haga, a svoj posao na terenu odlično su radili Fred i Bruno Fernandeš koji su doneli pobedu protiv Totenhema.
Ipak, proslavljeni Ronaldo nije mogao da podnese to što ne učestvuje u pobedi tima i što je grejao klupu, a sve do kraja utakmice nadao se da će dobiti bar koji minut.
Kada je Kristijanu postalo jasno da neće ući na teren on je odlučio d aposle zagrevanja u 90. minutu napusti utakmicu iako sudija još uvek nije svirao kraj susreta.
Ronaldo je rastužio i decu sa kojom nije želeo da se pozdravi po izlasku, a o sramnom gestu Erik ten Hag nije želeo previše da priča.
„Video sam ga, ali nisam s njim o tome pričao. Raspravljaćemo o tome. Sad slavimo pobedu. Ne želim sada o tome, sutra ćemo. Voleo bih da zadržima fokus na ekipi i sjajnoj predstavi svih 11 igrača i rezervi. Bila je to timska predstava“, rekao je Holanđanin.
Ronaldov nesportski potez naišao je i na osudu engleskih fudbalskih velikana Diona Dablina i Tima Šervuda.
Da sam ja trener Mančester junajteda, zadavio bih ga! Pitao bih ga šta radi. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo. Veoma ga poštujem kao i sve što je uradio u karijeri, ali trebalo je da ostane i ispoštuje saigrače“, rekao je Dablin, dok je Šervud bio još oštriji.
Šokantno! Ronaldo je samo pokazao da ne poštuje trenera. Besan sam zbog toga. I ja volim Ronalda i njegovu igru, ali ne sme dolaziti u ovakve situacije. Ako ga je Ten Hag poštovao time što ga nije uveo u igru na 6:1 protiv Sitija, onda je to trebalo da mu vrati“,rekao je Šervud.
Jasno se vidi da se Portugalac i Holanđanin ne slažu, a Ronaldu ovakav ispad nije prvi u karijeri. Nedavno je na prijateljskom meču protiv Rajo Valjekana nakon što je zamanjen na poluvremenu takođe odlučio da sama ode sa utakmice.
Vejn Runi - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
„Zapamtite to ime...“
Jan Zomer - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
Da li bolna grimasa znači i lakši posao za Srbiju? /video/
Nemanja Glavčić - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
Nemanja se odomaćio u Rusiji, a jedan detalj će zauvek pamtiti: „Hvala Bogu, dobro sam!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala