- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemanja se odomaćio u Rusiji, a jedan detalj će zauvek pamtiti: „Hvala Bogu, dobro sam!“

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNemanja Glavčić
Nemanja Glavčić - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Srpski vezista Nemanja Glavčić, koji brani boje Himkija, pretrpeo je u meču Kupa Rusije sa Lokomotivom iz Moskve (1:0) start za zatvor! Rival Maksim Nenahov neoprezno je startovao i mogao je praktično da otkine nogu bivšem igraču Partizana, koji je čistom srećom na kraju završio samo sa teškim posekotinama, dok je član „lokosa“ dobio žuti karton.
Pogibeljan start – klizeći sa visoko podignutim đonom i kramponima koji su se zarili u cevanicu momka rođenog pre 25 godina u Kraljevu, izveo je Rus Maksim Nenahov.
Igrao se 25. minut kada je Rus doživeo pomračenje svesti i krajnje neoprezno je u borbi za loptu dao sebi za pravo da tako brutalno startuje. Noga Nemanje Glavčića izgledala je kao da se našao na bojnom polju i da su brojni geleri završili u njegovoj cevanici, a ne da je bio na „poslu“ i igrao jedan sasvim običan fudbalski meč.
Prosto je neverovatno da glavni arbitar nije imao sluha da pokaže direktan crveni karton fudbaleru Lomotive iz Moskve, koji je prošao samo sa javnom opomenom, dok Srbin može da zahvali Bogu što je noga izdržala krvnički start.
„Hvala Bogu, dobro sam. Povreda nije ozbiljna. Mislim da se sve jasno vidi na reprizi, ali neću dolje komentarisati i analizirati ovaj incident. Snimak i fotografije moje noge dovoljno govore o svomu“, izjavio je centralni vezni Himkija, koji je pretrpeo minimalan poraz od Lokomove u 4. kolu Kupa Rusije i dodao:
„Dobar meč, teška utakmica. Veliki broj faulova jer su obe ekipe igrale otvoreno“, istakao je Glavčić za Sport 24.
Inače, srpski vezista koji je kratko branio boje Partizana u periodu od 2014. do 2016. godine kada je upisao dva nastupa, posle čega je igrao za Teleoptik, Spartak Suboticu i Slaven Belupo, uspeo je da nastavi meč. Zamenjen je tek u 60. minutu, uprkos jezivom startu koju je doživeo.
Nemanja Glavčić je u januaru 2022. godine stigao u Rusiju, potpisao je s Himkijem ugovor na dve i po godine i od tada uživa u najvećoj pravoslavnoj zemlji sveta, gde boravi sa devojkom.
„O Rusiji mogu da podelim samo dobre i pozitivne emocije. Ovde sam deset meseci i sve mi odgovara. Uslovi za život su odlični. Moskva je veoma veliki i lep grad. Moja devojka i ja volimo što smo ovde. Posetili smo Muzej kosmonautike u Moskvi, zaista mi se dopao. Bilo je zanimljivo saznati više o istoriji Jurija Gagarina i drugih velikih ljudi povezanih sa svemirom. Nezaboravno iskustvo„, rekao je Nemanja koji je poručio da su Srbi i Rusi braća, i da će se potruditi da nauči ruski jezik kako bi se što lakše sporazumeo sa saigračima na terenu i van njega.
Srpski vezista je ove sezone odigrao sedam utakmica i upisao jednu asistenciju, ali se nije upisao u strelce. Njegov Himki je posle četiri kola Kupa Rusije na poslednjem mestu sa samo jednim bodom, dok prvoplasirana Lokomotiva ima osam bodova.
Kada je Premijer liga Rusije u pitanju, Himki zauzima pretposlednju 15. poziciju sa devet bodova, dok je Torpedo iz Moskve poslednji sa šest bodova.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
Iz Portugalije stiže gol za Ginisa! /video/
Detalj sa večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
SPORT
„Da Zvezda ume da ubode bar 30 posto kao Partizan – druga bi se pesma pevala na Marakani“ /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
SPORT
Nindža i elektronske cigarete nisu dobar spoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala