- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Zapamtite to ime...“

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISVejn Runi
Vejn Runi - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Na današnji dan pre tačno 20 godina Vejn Runi je postigao jedan od najspektakularnijih golova u istoriji Premijer lige protiv Arsenala.
Tada 16-godišnjak dospeo je u prvi tim Evertona u finšu sezone 2001/02. Dejvid Mojes je pružao priliku Runiju povremeno na startu 2002/03. sezone i stavio ga na klupu protiv Arsenala na Gudison parku.
Tobdžije su se u tom trenutku nalazile u seriji od 30 utakmica bez poraza u Premijer ligi i trebalo je da je produže, bili su na dobrom putu kada je Fredi Ljungberg pogodio mrežu u prvom poluvremenu.
Kanađanin Tomaš Radzinski je poravnao rezultat 15 minuta kasnije, ali je Mojes poslao Runija na teren u poslednjih deset minuta u pokušaju da stigne do pobede. A Vejn je uzvratio treneru na poverenju nezaboravnim golom.
„Zapamtite to ime, Vejn Runi“, urlao je komentator.
Kakav način da se predstavite engleskom fudbalu. Tim pogotkom Runi je ujedno postao najmlađi strelac u istoriji Premijer lige.
Nažalost navijača „karamela“ nisu mogli dugo da ga zadrže usvojim redovima.
Dve godine kasnije Runi je prešao u Mančester junajted za 30 miliona funti. Tamo je proveo 13 uspešnih sezona pre nego što se vratio na Gudison park.
O tom čuvenom golu Vejn je govorio 2017. godine.
„Bio sam besan pre početka utakmice jer sam pre toga igrao nekoliko mečeva i osećao da zaslužujem priliku kao starter. Oduvek sam govorio sebi da moram da postignem gol pre 17. godine. Srećom, Mojsi me je ubacio u igru i uspeo sam“, rekao je Runi.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
Iz Portugalije stiže gol za Ginisa! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala