- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italija se klanja Srbinu – „Dušan je spasao Maksa“

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski fudbaler, jedan je od najvažnijih faktora Juventusa i to je još jednom dokazao u derbiju protiv Torina koji je odlučen njegovim golom. Uprkos konstantnim kritikama Maksimilijana Alegrija, trenera italijanskog tima, srpski as je zablistao, a kako pišu italijanski mediji sačuvao je Alegrija od otkaza.
Juventusu u poslednje vreme baš ne ide, ali je veru i nadu u tim „stare dame“ vratio srpski reprezentativac, magični Dušan Vlahović.
Uprkos čestim kritikama Alegrija, Vlahović je nastavio da bude poslušan i kada god mu se ukaže prilika trese mreže protivnika što je uradio i u derbiju protiv Torina.
Da pored talenta gaji i lepo vaspitanje Dušan je pokazao posle pobede kada nije želeo da komentariše navode da su on i saigrači nezadovljni trenerom. Srpski as demantovao je glasine uprkos tome što mu Alegri gotovo posle svake utakmice nađe manu.
„To su banalna pitanja. Naravno da se ne postavlja pitanje da li pratimo vođstvo trenera. Danas smo uradili što smo morali da uradimo i idemo da nastavimo tako. Teškoća ima, ali ona vam pomažu da rastete i nešto naučite kako biste bili uspešniji. Mogu da igram i dobro i loše, ali je sigurno da dajem 100% svaki put“, istakao je Vlahović.
Italijanski mediji „Gazeta delo Sport“, „Tutosport“ i „Korijreo delo Sport“ dan nakon pobede hvalili su Srbina, ali je najupečatljiviji naslov imao „Korijere“ koji je napisao da je „Dušan spasao Maksa“.
Italijani nisu daleko od istine, jer su navijači vidno nezadovljoni i revolitirani kako Alegri vodi klub zbog čega mu žele što brži otkaz.
U klubu se o tome nisu oglašavali uprkos tome što je Juventus trenutno sedmi tim Serije A, a sada je vrlo moguće da će posle Vlahovićeve sjajne partije tek zaćutati.
Nemanja Gudelj i Stefan Mitrović na meču Azerbejdžan – Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
„Projektil“ Gudelja – Rajković paradom samo ulepšao evrogol /video/
 Selektor Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Piksi je „namirisao“, a Dušan sad mora da plati večeru /video/
Aleksandar Mitrović, Fulam - Bornmut - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Mitrogol rešeta i posle povrede – Fulam prekinuo niz poraza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala