- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi je „namirisao“, a Dušan sad mora da plati večeru /video/

© Sputnik / Lola Đorđević Selektor Dragan Stojković
 Selektor Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Dragan Stojković, selektor Srbije, prisustvovao je derbiju „Dela Mole“ u kojem je Juventus slavio golom Dušana Vlahovića u 75. minutu protiv Torina. Piksi je u najavi utakmica za Italijane poručio da će Dušan postići pogodak i kasnije odvesti sve na večeru, što se ispostavilo kao tačna prognoza.
Inače, strateg nacionalnog tima na delu je video čak petoricu srpskih reprezentativaca, a osim strelca jedinog pogotka odličan utisak je ostavio Vanja Milinković-Savić, koji je bio fantastičan među stativama.
Razbranio se dvometraš torinskih „bikova“ koji je već u prvom poluvremenu imao čak četiri odbrane, a samo u jednom napadu u 34. minutu uspeo je da zaustavi prvo udarac Dušana Vlahovića, a zatim i „projektil“ koji je ispalio Lokateli na dodavanje Filipa Kostića.
Maestralno se Vanja postavljao, čitao je igru i uspevao je s lakoćom da odbije sve napade rivala.
Osim Milinković-Savića u redovima Torina igrali su i Saša Lukić i Nemanja Radonjić, dok je s druge strane uz Vlahovića bio i Filip Kostić.
Trenutak odluke dogodio se u 75. minutu, kada je srpski superheroj bio najsnalažljiviji u petercu Torina i uspeo je da smesti loptu u mrežu posle centaršuta koji je s desne strane Huan Kvadrado.
Inače, baš u samoj najavi torinskog derbija, novinari najuticajnijeg sportskog lista na Čizmi - Gazete delo sport, zvali su Piksija, koji im je rekao da se ne brine zbog Dušana Vlahovića, koji će dati gol, a onda odvesti sve na večeru. Praksa je da kada Piksi ode uživo da vidi srpske reprezentativce, kasnije svi odu u restoran na druženje.
Dragan Stojković Piksi pratio je derbi Torina u društvu supruge Snežane i nema dileme da je osim partije Dušana Vlahovića, bio zadovoljan i izdanjem Vanje Milinković-Savića, koji mu je u poslednje vreme prvi izbor, ispred Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.
Nemanja Radonić zamenjen je u 70. minutu, dok je Dušan Vlahović, heroj "stare dame" izašao u 90. minutu, a umesto njega na terenu se našao Leandro Paredes.
Posle trijumfa u derbiju „Dela Mole“ Juventus se popeo sa osme na sedmu poziciju sa 16 bodova, dok je Torino 11. sa isto toliko bodova.
Aleksandar Mitrović, Fulam - Bornmut - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Mitrogol rešeta i posle povrede – Fulam prekinuo niz poraza /video/
Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Ko se igra s „maglom“? /video/
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Kome smeta Dušan Tadić?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala