- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko se igra s „maglom“? /video/

© Foto : FK Partizan / Sandić FOTOStadion Partizana
Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Dva puta po pet minuta trajao je prekid utakmice između Partizana i Kelna u Ligi konferencija na stadionu crno-belih i to u momentima kada su domaći imali gol prednosti i odličan ritam. Magla je, svojevremeno, donela nesreću Crvenoj zvezdi, a lažna vremenska nepogoda navijača Partizana njihovom klubu može da stvori samo nove probleme.
Sasvim prijatno veče u Beogradu mirisalo je na fudbal, navijanje i potencijalnu pobedu nad Nemcima, drugu za svega nedelju dana, ali je ukus posle svega ostao gorak da gorči ne može biti.
Neverovatno je bilo videti da dupke puna južna tribina u momentima kada njihova ekipa vodi na svetlo reflektora, koji i dalje stameno stoje, iznosi dimne bombe i stvara kulisu za režirani poduhvat pokušaja prekida meča.
Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da su korišćene baš dimne bombe, a ne neki standardni rekviziti poput baklji ili petardi koje mogu da utiču na događaj, ali ne tako da njegovo održavanje dovedu u pitanje?
Simptomatično je da je umesto radovanja zbog spektakularnog gola Fusenija Dijabatea sa južne tribine krenulo skandiranje protiv uprave kluba, sasvim sigurno nimalo nevine i naivne, a sa istim ritmom se nastavilo i kod drugog prekida.
Treba istaći, prvi prekid nije izgledao opasno za nastavak utakmice samo zahvaljujući dobroj volji glavnog arbitra Roja Rajnšrajbera iz Izraela koji je pokazivao svima da će čekati minut, pa minut, pa minut, dok se veštačka magla ne raziđe.
Detalj sa finalnog meča iz 1990. godine - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Partizanov delegat sudio Maradoni u Italiji 1990: „Šutirali su vrata, zvali mafiju“
Kod drugog slučaja je pokušao da spreči neizbežno, ali je namera južne tribine da prekine duel bila toliko jaka da je dimna zavesa postala još gušća i vodila je samo ka jednom.
Izraelac je pokazao fudbalerima put u svlačionicu, što je ozbiljan znak da će se tim slučajem baviti nadležni organi UEFA i sasvim sigurno sankcionisati Partizan.
I ne po prvi put, ali je sasvim izvesno da će u ovom slučaju kazna biti dramatična, možda čak voditi ka suspenziji stadiona, a potencijalno i ka izbacivanju ekipe iz Lige konferencija.
U svemu se nameće nekoliko pitanja, kome sve to odgovara i da li kombinacija reči i dela navijača, opisana u ranijim redovima, ima veze sa aktuelnim previranjima u crno-beloj porodici, oličena kroz sukob za vlast u JSD Partizan?
Suludo bi bilo poverovati u takav slučaj, ali se već naviklo da sulude stvari nisu nešto nesvakidašnje niti neočekivano, bar kada je u pitanju sport u Srbiji.
Dešavanja u JSD Partizan su nedavno bila tema u emisiji Miljanov korner, u odvojenim emisijama gosti su bili generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura i urednik TV Partizan Vladan Tegeltija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala