- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lukašenko: U toku je hibridni rat protiv svih nas

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Protiv svih nas vodi se pravi hibridni rat, a Ukrajina je samo izgovor, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, a prenosi Belta.

„Nažalost, ono o čemu smo mnogo govorili tokom prošlih godina se obistinilo, postalo je stavrnost. Protiv svih nas poveden je pravi hibridni rat. Ukrajina je samo izgovor. Planovi pojedinih država o osveti zbog izgubljenih pohoda u prošlom veku, kovani su davno, počev od, kako je poznato, još prvih dana nakon pobede u Drugom svetskom ratu, a možda i ranije“, istakao je Lukašenko na sednici Saveta šefova država ZND u uskom formatu u Astani.

On je istakao da zapadni stratezi žele da rasparčaju evroazijsku teritoriju po sektorima uticaja i da iskoriste zemlje ZND kako bi iz njih izvukli sirovine i industrijsku dobit.
Lukašenko je naglasio da treba biti spreman na najrazličitije provokacije duž celog perimetra Zajednice nezavisnih država, a da su nedavna dešavanja u Kazahstanu i Uzbekistanu ubedljivi i veoma poučni primeri, ali to je samo početak, svi će biti na testu.
Prema njegovim rečima, trenutno su na meti akutnih ekonomskih i finansijskih napada Rusija i Belorusija.
Članice ZND su: Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Moldavija, Tadžikistan, Uzbekistan. Zajednica je osnovana 18. decembra 1991. godine.
Ovogodišnjem samitu, prvom od 2020. u kojem lideri učestvuju direktno, ne prisustvuje predsednica Moldavije.
Ukrajina je poslednjih godina obustavila učešće na skupovima ZND.
Prethodno je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio na to da praksa zapadnih zemalja da organizuju političke prevrate u drugim državama i da uvode sankcije stvara rizik od izbijanja trećeg svetskog rata.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SVET
Lukašenko: Nastupilo je vreme Azije, važno je ne propustiti ga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala