- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Konstrakta bi mogla da bude prva Srpkinja nominovana za nagradu „Gremi“

© AP Photo / Luca BrunoKonstrakta
Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na „Evrosongu“, mogla bi da postane prva Srpkinja nominovana za jednu od najprestižnijih muzičkih nagrada – „Gremi“.
Ana Đurić Konstrakta je na svom Instagram* profilu objavila da je predložena za nominaciju za „Gremi“ u kategoriji za najbolji nastup i za najboljeg novog izvođača.
Konstrakta je objasnila da je za nominaciju predložio član Američke akademije za diskografsku umetnost i nauku. Ta muzička akademija dodeljuje nagradu „Gremi“, ustanovljenu 1959. godine, koja je postala jedna od najprestižnijih u svetu popularne muzike.
Članovi akademije izabraće nominovane muzičare do 23. oktobra, a zvanična lista nominovanih biće objavljena u novembru. Dodela nagrade „Gremi“ zakazana je za februar 2023.
Svake godine dodeljuju se četiri glavne „Gremi“ nagrade, 6 posebnih nagrada, te nagrade najboljima za 30 muzičkih žanrova u 108 kategorija.
*Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
KULTURA
Evroskeptična Konstrakta: „Tviter inkvizicija“ protiv zdravog razuma i poruke – nismo toliki pioni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala