- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pružio je partiju života i ostvario san na Teatru snova

© AP Photo / Dave ThompsonMančester Omonija
Mančester Omonija - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Golman Omonije Francis Uzoho ostvario je životni san igrajući protiv Mančester junajteda na Old Trafordu u Ligi Evrope (1:0). Nigerijac koji je od malih nogu veliki fan engleskog kluba, dobio je priliku zbog povrede prvog čuvara mreže i pružio je partiju karijere, ali je na kraju njegov tim ipak poražen kasnim golom Skota Mektominija.
Ipak, to nije pokvarilo raspoloženje Uzoha koji po završetku susreta nije skidao osmeh s lica.
„Takav je osećaj kada pružite partiju života. Čak i kada je Omonija izgubila, on se smeje jer je zaista bio je neverovatan“, poručio je Oven Hargrivs, stručni konsultant BT Sporta i bivši fudbaler Mančester junajteda i Bajern Minhena.
Zvanična statistika sa utakmice 4. kola Liga Evrope između Mančester junajteda i Omonije kaže da su „crveni đavoli“ imali 30 šuteva, od čega 20 unutar šesnaesterca od kojih je deset išlo ka golu ali je Uzoho bio na visini zadatka.
Uspevao je da odoleva pokušajima Kristijana Ronalda, Džejdona Sanča, Markusa Rašforda, sve do tog 93. minuta kada nije uspeo da zaustavi loptu koju je ka golu uputio škotski vezista Skot Mektomini.
Ali svi su videli vrhunsku predstavu u izvedbi 23-godišnjeg reprezentativca Nigerije koji je posle susreta pričao sa kolegom Davidom de Heom, dok je na društvenim mrežama podelio fotografiju sa Kristijanom Ronaldom.
„Ovo je ostvarenje sna za mene. Sanjao sam da igram na Old Trafordu, već dugo vremena. Kada sam video žreb shvatio sam da ću igrati na Old Traford, želeo sam da igram i da dobijem priliku da nastupim i uspeo“, rekao je posle utakmice Uzoho.
Nije Nigerijac bio razočaran uprkos tesnom porazu Omonije na „Teatru snova“.
„Nisam razočaran, jer smo odigrali dobru utakmicu. Naravno, bilo bi savršeno da smo osvojili bar bod, ali... Srećan sam, nije lako igrati na ovom stadionu sa tako velikim igračima. Veliki sam navijač Mančester junajteda. Molim sam se Bogu da dobije priliku da igram i dobio sam je. Verovatno je ovo bila najbolja partija u mojoj karijeri. Zadovoljan sam svojim učinkom, ali i ponosan na svoje saigrače posebno jer to nije bio posao za jednog čoveka. Dali smo sve kao tim na terenu“, istakao je Nigerijac, za kojeg je reči hvale imao i David de Hea, golman Junajteda, kao i menadžer Omonije Nil Lenon.

„Francis je bio svetska klasa. Tako sam srećan zbog njega. Bili smo minut-dva od najvećeg rezultata u istoriji ovog lkuba. Veoma sam ponosan na Uzoha“, rekao je Nil Lenon.

Uzoho je iskoristio priliku da se slika i sa menadžerom Junajteda Erikom ten Hagom, kao i sa De Heom.
Čerčesov Stanislav - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Rus je naučio lekciju na Marakani – dva trika za kapitulaciju Zvezde
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Večeras na Sputnjiku: Rade Bogdanović u Miljanovom korneru /video/
Zastava Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Belorusi će igrati sa tzv. Kosovom: „Ne priznajemo, ali smo i ranije imali situacije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala