- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Sankcije Japana neće ostati bez adekvatnog odgovora

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Sankcije koje je Japan uveo protiv Rusije, a koje uključuju i zabranu isporuke materijala koji su „potrebni za proizvodnju hemijskog oružja“ su nezakonite i takvi koraci su zbunjujući i neće ostati bez odgovora, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Japan, koji dosledno prati antiruski kurs Zapada, uveo je nove jednostrane nezakonite sankcije protiv naše zemlje, uključujući i zabranu isporuke materijala Rusiji, a koji su „potrebni za proizvodnju hemijskog oružja“, navode se reči Zaharove na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Ona je navela da je zbunjujuće što je rasprostranjena takva „briga“ da se onemogući proizvodnja i širenje oružja za masovno uništenje prema zemlji koja je od 1997. godine član Konvencije o zabrani hemijskog oružja i koja je 2017. godine uništila sve zalihe, i da to izjavljuje zemlja koja nakon 70 godina još uvek nije likvidirala veliki broj hemijskog naoružanja na teritoriji Kine koju je u to vreme okupirala.
Zaharova je izjavila da je cinizam istaknutiji zbog činjenice da se Japan nikada nije pokajao za svoje eksperimente tokom Drugog svetskog rata i za upotrebu bakteriološkog i hemijskog oružja. Zaharova je zaključila i da paket sankcija Japana protiv Rusije neće ostati bez adekvatnog odgovora.
Ranije je saopšteno da je Japan uveo sankcije protiv devet ruskih kompanija. Novi spisak sankcija se odnosi na Centar vojne i sportske obuke „Rusiči“, državnu korporaciju za razvoja, proizvodnju i izvoz visokotehnoloških industrijskih proizvoda „Rosteh“, holding „Roselektronika“, koncern „Kalašnjikov“ i druge kompanije.
Raketni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
RUSIJA
Japan testirao „Himarse“ na vežbama sa SAD u blizini ruskih granica – Moskva protestuje i upozorava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala