- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kuglice su bile uz Srbiju, a lider Orlova poručuje: Prvo Mundijal, pa onda juriš na prvo mesto!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić  - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i lider Ajaksa, poručio je poosle žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, da Orlovi poštuju sve rivale, ali da pretenduju na prvo mesto u grupi i direktan plasman. Ipak, sav fokus je prema rečima srpske desetke na Mundijalu u Kataru, a onda sledi juriš na prvo mesto u Grupi G.
Kuglice u Frankfurtu koje su se zavrtele u nedelju u podne, bile su naklonjene Srbiji i izabranicima Dragana Stojkovića Piksija.
Iz prvog šešira najslabiji protivnik - Mađarska, te Crna Gora, Bugarska i Litvanija, što jasno ukazuje na to da su Orlovi glavni favoriti u kvalifikacionoj Grupi G.
Ulogu favorita prihvatio je i kapiten Dušan Tadić, koji je poručio da je fokus trenutno na Mundijalu u Kataru krajem godine, dok niko ne beži od činjenice da Srbija želi prvo mesto u pomenutoj kvalifikacionoj grupi.
„Sigurno da je grupa interesantna, za naše podneblje veoma aktraktivna. Poznajemo dobro sve selekcije, igrali smo realtivno skoro protiv Mađarske, Crne Gore i Litvanije. Sve tri selekcije zaslužuju respekt i poštovanje kao i selekcija Bugarske, gde je selektor Mladen Krstajić. Sigurno da smo favoriti kako za plasman na Evropsko prvenstvo, tako i za prvo mesto u grupi. Ipak, pre svega pred nama su katar i Svetsko prvenstvo, tako da su sve naše misli i ambicije fokusirane ka tome, a posle toga biće vremena za priču o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“, izjavio je Dušan Tadić, kapiten fudbalera Srbije.
Identičnog stava je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je u svom stilu poručio, da će Orlovi odleteti na Evropsko prvenstvo.
Marko Gobeljić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
SPORT
„Eksplozija“ Gobeljića za trijumf Zvezde – Rus se predstavio Marakani /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
SPORT
Piksi u svom stilu – „Kakav baraž? Idemo na EURO i to je to“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala