- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi u svom stilu – „Kakav baraž? Idemo na EURO i to je to“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Srbija je dobila laku kvalifikacionu grupu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Da bi se puleni Dragana Stojkovića Piksija tamo našli, potrebno je da budu među prve dve selekcije u grupi koje će direktno obezbediti prolaz na završni turnir.
Srbija ima na osnovu takmičenja u Ligi nacija obezbeđen baraž u slučaju da ne bude među dve najbolje selekcije u grupi, ali slektor Piksi na to ne pomišlja.
„Kakav baraž? Ne razmišljam o baražu, naš cilj je da idemo u Nemačku. Ne razmišljamo o trećem mestu, već želimo da Srbija bude na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Sve respektujemo, ali najviše nas same. Dobro je sve ovo. Ono što je sada najvažnije jesu Doha, Katar i Svetsko prvenstvo. Hoćemo i možemo da se plasiramo ne EURO. Da li ćemo otići na Evropsko prvenstvo - otići ćemo i to je to", istakao je Piksi.

„Da uštedimo koji dinar..."

Stiče se utisak da selektoru nije bitno ko su nam protivnici, što je često ponavljao i u prethodnim ciklusima.
„Rekao sam i ranije, ko god da dođe od protivnika mi imamo svoje ciljeve. Nema tu prevelike priče. Jedna vrlo otvorena grupa, skoro pa komšijska. Možemo svuda autobusom, da uštedimo koji dinar jer ne moramo avionom. Ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim. Moramo da imamo određene informacije kao svi treneri, žreb je završen, ima vremena da se isprate sve ekipe malo bolje", rekao je Stojković.
Piksi kaže da je pričao sa Savićevićem i Krstajićem uoči žreba...
„Bilo je mnogo ljudi, video sam Deju, Krstajića... Svi smo mi prijatelji, sad ćemo se sresti kao neki protivnici, ali sve je to fudbal. Nismo pričali o žrebu. Možda negde kroz razgovor da se provuklo, da ne bi možda voleli. Ali, ko to može da odredi, biće nam drago da se vidimo u Beogradu i Podgorici", zaključio je Piksi.
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
SPORT
Nije moglo bolje! Srbija dobila laku grupu u kvalifikacijama za EURO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala