- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Eksplozija“ Gobeljića za trijumf Zvezde – Rus se predstavio Marakani /video/

© Foto: FK Crvena zvezdaMarko Gobeljić
Marko Gobeljić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Crvena zvezda ubedljivo je pobedila Spartak iz Subotice u 14. kolu Superlige na Marakani - 3:0 (3:0), a susret je obeležio defanzivac Marko Gobeljić. Desni bek, kojeg je trener Miloš Milojević hvalio zbog odlične partije protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope (4:1), postigao je dva gola tokom uvodnih 45 minuta, što mu je prvi put u karijeri.
Neverovatno, ali istinito - šampion Srbije je „na krilima“ Marka Gobeljića deklasirao Spartak pred svojim navijačima, u meču u kojem se srpskoj publici predstavio i Rus u redovima Zvezde Egor Prucev.
Ofanzivni vezista ušao je na poluvremenu umesto Gelora Kange, a malo je nedostajalo da u 69. minutu postigne pogodak.
Držali su se „subotički golubovi“ do 19. minuta, kada je mrežu golmana Manojlovića zatresao iskusni desni bek, koji je kod Dejana Stankovića, pogotovo u poslednje vreme, „grejao“ klupu, dok je na njegovoj poziciji bitisao štoper Strahinja Eraković.
Dolazak Miloša Milojevića drastično je promenio stvari i prouzrokovao je "eksploziju" Marka Gobeljića.
Eraković je prekomandovan u srce odbrane u njegovo prirodno stanište, dok je Gobeljić klupu zamenio terenom i stvari su preko noći došle na svoje mesto. To potvđruju odlične partije, krunisane asistencijama i golovima koje postiže Gobeljić.
Ubrizgao mu je injekciju samopouzdanja novi trener, inače povratnik na Marakanu, gde je u prethodnom mandatu obavljao funkciju pomoćnika Dejana Stankovića.
Upravo je Gobeljić i duplirao prednost pestrukog uzastopnog prvaka Srbije, nakon što je u 37. minutu ponovo matirao Manojlovića.
Bila je to potvrda svih onih reči na Milojevićevoj konferenciji posle razbijanja mađarskog tima u Ligi Evrope.
„Naš prirodni desni bek je Gobeljić. Mnogi nisu verovlai, ja jesam. On je ipak jedan od igrača koji su dali gol Bufonu. Ali, kada mu vi sto puta kažete da nema pojma, on poveruje da nema pojma. Ima fiziku na evropskom nivou. Znam Crvenu zvezdu u Evropi, i znam Crvenu zvezdu kada igra u Superligi. Tu je dupli blok, a Gobeljiću treba prostora. Takva je njegova priroda i u pitanju je klasičan disbalans između Srbije i Evrope. Vrlo dobro znam šta je Gobeljić sposoban da uradi“, rekao je naglas Milojević u četvrtak, uveče, da bi se već u nedelju popodne na delu videlo da je i te kako znao šta priča.
Posle dva pogotka Gobeljića za 37. minuta, rezultat na semaforu je do odlaska na odmor promenio Kings Kangva, koji je pogodio u 41. minutu.
U nastavku susreta Crvena zvezde je rutinski odradila posao i privela meč kraju bez ikakvih problema, s tim što je rezervista Subotičana Lazar Stajković zbog starta nad Veljkom Nikolićem dobio direktan crveni karton, posle gledanja VAR snimka.
Standings provided by Sofascore
Nova pobeda, deseta u dosadašnjih 12 utakmica koliko su odigrali crveno-beli, uz dva remija, što je dovoljno za prvo mesto sa 32 boda, ispred TSC iz Bačke Topole koji ima 29 bodova i dve utakmice više.
Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
SPORT
Nije moglo bolje! Srbija dobila laku grupu u kvalifikacijama za EURO
Futbol. RPL. Matč Zenit - Lokomotiv - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
SPORT
Brazilci hoće da igraju za Rusiju – problem su FIFA pravila
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
SPORT
Piksi u svom stilu – „Kakav baraž? Idemo na EURO i to je to“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala