- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazilci hoće da igraju za Rusiju – problem su FIFA pravila

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Zenit" - "Lokomotiv"
Futbol. RPL. Matč Zenit - Lokomotiv - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Zenita, Malkom i Klaudinjo, planiraju da u budućnosti zaigraju za reprezentaciju Rusije, prenose ruski mediji. Tamošnji fudbalski savez odlučio je da pojača nacionalni tim, pošto će državljanstvo ove zemlje uskoro dobiti pomenuti Brazilci.
Malkom (25) je član Zenita od 2019. godine, a pre toga je igrao za Barselonu, Bordo i Korintijans. Nastupao je i za mladu i olimpijsku selekciju Brazila.
Klaudinjo (25) je član Zenita od 2021. godine, a pre toga je, između ostalih, igrao i za Korintijans. Devet puta je igrao za mladu reprezentaciju Brazila.
Pravila FIFA nalažu da stranac koji želi da zaigra za nacionalni tim zemlje u kojoj nije rođen ili u kojoj nema korene, mora najmanje pet godina da bude stanovnik i da igra za klub iz te države.
Malkom bi morao još dve godine da igra za neki ruski klub da bi mogao da nastupi za nacionalni tim ove zemlje, dok su Klaudinju potrebne još četiri godine.
Ruski mediji. mešutim, navode da postiji i drugo rešenje.
Fudbalska konfederacija Brazila može da pošalje odobrenje FS Rusije da ne računa na dvojicu igrača. FIFA bi u tom slučaju trebalo da dozvoli dvojici fudbalera Zenita da zaigraju za Rusiju.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
SPORT
Tadić na kritike odgovorio prvim golom u sezoni /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala