- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lokomotiva „štuca“ – ne može se bez Nikolića

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Srpski stručnjak Marko Nikolić napustio je pre tačno godinu dana Lokomotivu iz Moskve i od tada je klub doživeo strahovit pao. Praktično se raspalo sve ono što je bivši strateg Partizana strpljivo gradio, a potvrda je stigla kroz osvajanje trofeja Kupa Rusije.
Nikolića je praktično oteralo novo rukovodstvo kako bi postavilo svog čoveka na mesto trenera, ali su stvari vrtoglavom brzinom počele da budu loše po klub iz Moskve, koji je sa Srbinom na čelu bio pri samom vrhu tabele, a sada je na rubu zone ispadanja sa svega 12 bodova iz 11 odigranih kola.
Oglasio se i agent Marka Nikolića Dejan Joksimović, koji je u razgovoru za ruske medije, poručio da je iskusni strateg razočaran situacijom u kojoj se nalaze "lokosi".
„Marko je veoma razočaran rezultatima Lokomotive. Ali, mislim da su svi znali kakvi će rezultati biti s ljudima koji su došli u klub“, rekao je Nikolić za ruski portal "Metaratings".
Ono što je takođe poražavajuće, je činjenica da je Marko Nikolić od tada bez posla, iako se dovodio u veze sa brojnim ruskim klubovima, poput CSKA iz Moskve i Krasnodara, do saradnje nije došlo, a prema navodima njegovog agenta Dejana Joksimovića, nekadašnji trener Partizana ne planira u skorije vreme da se vrati u ruski fudbal.
Koliko je zapravo rasulo u Lokomotivi, najbolje oslikava činjenica da je ekipa usred Moskve doživela četvrti uzastopni poraz. Usledio je debakl od još jednog davljenika – Urala, koji je slavio rezlutatom 4:2, a vodio je čak 4:0...
„Sport ekspres“ dao je naslov koji na savršen način ilustruje stanje u slavnom ruskom klubu koji prolazi kroz izuzetno teške dane.
„Lokomotiva je najbolji primer negativne selekcije. Klub je postao podsmeh“.
Teško da bi išta od ovoga bilo da ljudi koji su došli prošle godine nisu napravili kardinalnu grešku i raskinuli saradnju sa srpskim stručnjakom. Naslednio ga je Nemac Markus Gizdol, koji se kratko zadržao, a pobegao je glavom bez obzira kada je počela specijalna operacija u Ukrajini.
Njega je zamenio Zaur Kapov koji je do kraja prošle sezone sedeo na klupi, ali nije uspeo da sačuva četvrto mesto koje je ostavio Nikolić, već je klub završio kao šesti.
Fudbalski savez Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Skandal – Rus proživljava torturu, a UEFA ćuti
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Istraga zbog ustaškog pokliča koji je bacio mrlju na fudbalsku senzaciju
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Otvorilo se – da li je vreme da Stanković krene dalje posle Zvezde?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala