- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandal – Rus proživljava torturu, a UEFA ćuti

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaFudbalski savez Rusije
Fudbalski savez Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Ruski fudbaler Magomed-Šapi Sulejmanov neće moći da pomogne svom klubu Hapoel Ber Ševi u dvoboju sa Lehom iz Poznanja u Ligi konferencija ovog četvrtka. Razlog? Zabranjen mu je ulazak u Poljsku zato što je Rus, a Evropska kuća fudbala UEFA ne želi da reaguje.
Novi teror na ruskim sportistima, ovoga puta će nepravdu i mešanje politike u sport na svojoj koži osetiti vezista Magomed-Šapi Sulejmanov i njegov klub iz Izraela.
Sulejmanov je jedan od ključnih fudbalera Hapoel Ber Ševe i jasno je da će ekipa biti oslabljena zbog skandalozne odluke Poljaka da mu zabrane ulazak u zemlju na utakmicu Lige konferencija koja je zakazana za četvrtak u Poznanju.
Agent ruskog fudbalera potvrdio je za Sport ekspred da postoji velika verovatnoća da Šapi Sulejmanov neće moći da bude deo ekipe koja gostuje u pomenutom evropskom takmičenju.
„Neću da krijem, postoje određene poteškoće. Pokušavamo da rešimo situaciju“, rekao je Alan Aguzarov, menadžer fudbalera.
Portal „Inet.co.il“, pozivajući se na izvor blizak Hapoel Ber Ševi ističe da klub nije uspeo da postigne dogovor sa poljskom stranom.
„Kontaktirali smo izraelske i poljske vladine vlasti na najvišem nivou. Poljaci nisu spremni na bilo kakav kompromis, a UEFA je odbila da se meša“, istakao je izvor.
Poljska neće dozvoliti Sulejmanovu ulazak u zemlju, pošto su Rusi zabranili 19. septembra da Poljaci mogu da ulaze u Rusiju. Kada putuju u Poljsku, postoje izuzeci za ruske državljane koji tamo odlaze u humanitarne ili diplomatske svrhe ili imaju boravišnu dozvolu. Ulazak u zemlju zabranjen je za one koji žele da budu deo sportskih ili kulturnih događaja.
Magomed-Šapi je ove sezone odigrao osam utakmica za klub iz Ber Ševe, od čega je pet puta bio starter i na terenu je ukupno proveo 453 minuta.
Uspeo je čak u debitantskoj utakmici u izraelskom prvenstvu da postigne gol iz slobodnog udarca protiv Beitara.
Takva odluka i žestoka nepravda koju trpi ruski vezista izazvala je bes kod njegovih sunarodnika i kolega. Ruski odbojkaš iz Spartaka Aleksej Spiridonov, žestoko je osudio takav postupak.
„Poljaci nas nikada nisu voleli. Oni će učiniti sve protiv nas. Nisam iznenađen što Sulejmanov neće biti pušten u Poljsku", rekao je Spiridonov.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Istraga zbog ustaškog pokliča koji je bacio mrlju na fudbalsku senzaciju
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Otvorilo se – da li je vreme da Stanković krene dalje posle Zvezde?
Reprezentativac Srbije Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Srpska veza – Dušan asistirao Filipu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala