- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadić se oglasio posle debakla: „Ova pozicija je nova za mene, vreme je da se pogledamo u ogledalo“

© AP Photo / Martin MeissnerDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Kada je utakmica Ajaks – Napoli stigla do 73. minuta pakao je za Holanđane dobio epilog kada je Dušan Tadić dobio crveni karton. Nakon debakla, Tadić nije želeo da traži opravdanja, ali je istakao da igra na drugačijoj poziciji što je uzrokovalo probleme i pad forme.
Ajaks je doživeo istorijski poraz, a Dušan Tadić prvi crveni karton u karijeri. Prouzrokovalo je to zvižduke sa tribina i nezadovoljstvo navijača, a srpski fudbaler otkrio je kako se ekipa oseća nakon velikog neuspeha.
„Počeli smo dobro, poveli 1:0 ali onda smo napravili dve, tri greške i već je bilo 1:3 i potpuno drugačija utakmica. Pokušali smo i na početku drugog poluvremena ali kada je bilo 1:4, utakmica je bila završena. Izgubiti 1:6 je nedopustivo. Ne valja ni za samopouzdanje, cela svlačionica je klonula. Odmah sutra moramo da vidimo šta je pogrešno i da dignemo glave. Neće biti lako ali mora da bude tako“, rekao je Tadić posle meča.
Tadić smatra da je potrebno vremena kako bi se ekipa stabilizovala jer su se dogodile mnoge promene, uključujući i dolazak novog trenera.
„Izgubili smo letos sedmoricu ili osmoricu bitnih igrača koje nije lako zameniti. Potrebno je vremena da se opet naprave automatizmi u igri. Taj proces još traje. Moramo da shvatimo kako da opet iskoristimo kvalitet. Vreme je da se pogledamo u ogledalo. Kada dođu ovako teški trenuci, moramo da se vratimo nekim osnovama. Danas smo primali golove veoma lako. Naravno da su oni dobar tim, ali i mi smo. A to nismo pokazali danas“, nezadovoljan je bio kapiten.
Kapiten reprezentacije Srbije pojasnio je da mu problme pravi druga pozicija, ali da u tome ne želi da traži opravdanje.
„Imao sam dobre i loše partije. Igram na drugačijoj poziciji koja je nešto novo za mene, ali ne želim da tražim izgovore. Prethodne četiri godine sam igrao levo ali nije na meni da odlučujem o tome. Sada pričamo o tome jer su rezultati loši i gubimo. Da kojim slučajem pobeđujemo, rekli biste da je to dobra pozicija za mene. Najvažnije je da svi opet počnemo da igramo kao tim“, poručio je Tadić.
Morali su fudbaleri Ajaksa, a posebno Tadić da se suoče sa zvižducima i povicima sa tribina.
Svima su zviždali. Znamo svi koliko je ovo veliki klub. Ovo je normalno jer niko nije srećan kada gubi. Jako bolan poraz za sve koji vole Ajaks. Moramo da rešimo probleme jer sezona je dugačka“, zaključio je Tadić.
Ćavi Ernandes - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Ćavi je besan zbog „krađe“ Slovenca: „Poludeo sam, to je nepravda“
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Paljba legende po Tadiću posle debakla Ajaksa: „Lišite ga bede“
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
SPORT
Istorijska sramota Ajaksa, Tadić pocrveneo u debaklu „kopljanika“ u Ligi šampiona /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala