- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijska sramota Ajaksa, Tadić pocrveneo u debaklu „kopljanika“ u Ligi šampiona /video/

© AP Photo / Martin MeissnerDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Holandski šampion Ajaks pretrpeo je pravu katastrofu na svom terenu u trećem kolu Lige šampiona. Italijanski Napoli pokorio je Amsterdam sa 6:1 i zadao ekipi našeg Dušana Tadića jedan od najtežih udaraca u istoriji.
Poslednji put ovako nemoćni „kopljanici“ su bili pre 12 godina kada ih je Real nadigrao kao gost na njihovom terenu sa 4:0 takođe u Ligi šampiona, ali je Napoli otišao korak dalje, postigao šest, a mogao i više...
Na svu muku, Tadić je završio meč pre vremena zbog drugog žutog kartona koji je dobio u 73. minutu jer je udario laktom Makedonca Eljifa Elmasa, pa ga čeka meč pauze, verovatno u Napulju sledeće nedelje.
Ajaks je prvi došao u prednost preko Kuduša u devetom minutu, ali je Napoli brzo preokrenuo rezultat golovima Raspadorija u 18, Di Lorenca u 33. i Zjelinskog u 45. minutu.
Razbijeni igrači Ajaksa samo su gledali kako se ređaju šanse pred njihovim golom u drugom poluvremenu, a Raspadori u 47. i Kvartskvelija u 63. su samo dotukli nemoćnog šampiona Holandije. Šesti pogodak postigao je Đovani Simeone u 81. minutu.
U istoj grupi A, Liverpul je bio siguran protiv Rendžersa (2:0). Trent Aleksander-Arnold u sedmom i Mohamed Salah iz penala u 53. minutu doneli su laganu pobedu Crvenima i proboj na drugo mesto na tabeli.
U grupi B, fantastični lider Briž je pobedio i Atletiko iz Madrida sa 2:0 golovima Sovaha u 26. i Ferana Hutgle u 62. minutu. Jorgandžije su imale šansu da se vrate u meč, ali je Grizman promašio penal u 76. minutu.
Kiks Atletika iskoristio je Porto da se pobedom nad Leverkuzenom od 2:0 vrati u trku za drugi krug. Strelac pogodaka odluke bili su Zaidu u 69. i Galeno u 87. minutu, pa svi pratioci Briža sada imaju po tri boda.
U derbiju večeri Inter je pobedio Barselonu sa 1:0, a pogodak odluke postigao je Hakan Čalhanoglu u nadoknadi prvog poluvremena. Prelep udarac Turčina...
Kataloncima je na ovom meču poništen izjednačujući gol i to opravdano jer je Fati igrao rukom pre pogotka Pedrija u 67. minutu. Barsa je drugim porazom u tri utakmice ozbiljno dovela u pitanje prolaz u narednu rundu.
Liga šampiona, 3. kolo
Grupa A
Liverpul – Rendžers 2:0 (1:0)
Ajaks – Napoli 1:6 (1:3)
Grupa B
Briž – Atletiko M. 2:0 (1:0)
Porto – Leverkuzen 1:0 (0:0)
Grupa C
Inter – Barselona 1:0 (1:0)
Bajern – Viktorija Plzenj 5:0 (3:0)
Grupa D
Ajntraht – Totenhem 0:0
Marselj – Sporting 4:1 (3:1)
Bajern - Viktorija Plzenj, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
SPORT
Bajern „petardirao“ šampiona Češke, Marselj surov prema Portugalcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala