- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dejan Savić nije više selektor Srbije!

© Sputnik / Aleksandar MilačićDejan Savić, selektor reprezentacije Srbije u vaterpolu
Dejan Savić, selektor reprezentacije Srbije u vaterpolu - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Dejan Savić, stručnjak koji je sa Delfinima osvojio sve što se osvojiti može, nije više selektor, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.
Vaterpolisti Srbije u podmlađenom sastavu doživeli su debakl na Evropskom prvenstvu u Splitu, posle čega je iskusni strateg Dejan Savić odlučio da je vreme za rastanak.
Njegovu odluku prihvatio je VS Srbije koji se oglasio saopštenjem.
„Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić nije više savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena“, navedeno je u saopštenju.
Kako je navedeno, u prethodnih deset godina koliko je Savić bio selektor Delfina, ostvario je najbolje moguće rezultate koji su ga svrstali među najbolje stručnjake u istoriji pomenutog sporta, ako ne i najboljeg trenera sveta.
„Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je činio do sada. Legendo, puno sreće“, poručili su iz Vaterpolo saveza Srbije.
Dejan Savić je sa Delfinima osvojio dve uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama, zlato i bronzu na SP, tri najsjajnija odličja na evropskim prvenstvima, zlato i bronzu na FINA Svetskom kupu, kao i šest zlatnih medalja na FINA Svetskoj ligi, a tu je i pobeda na Mediteranskim igrama.
Srbija je na poslednja dva velika takmičenja, gde je u toku bila smena generacija, posle odlaska Filipovića, Prlainovića i ostalih asova, doživela dva neuspeha, te peto mesto na SP, odnosno eliminaciju na EP u Hrvatskoj već u osmini finala.
Bokserske rukavice - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Tragedija – imao je samo 25 godina, a ring ga je koštao života /video/
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope
Majami - Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Doktor preti tužbom za ubistvo posle brutalnog incidenta u NFL /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala