- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Doktor preti tužbom za ubistvo posle brutalnog incidenta u NFL /video/

© AP Photo / Joshua A. BickelMajami - Sinsinati
Majami - Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Kvoterbek Majami Dolfinsa Tua Tagovailoa završio je u bolnici nakon što je zadobio ozbiljne povrede glave i vrata na meču američkog fudbala protiv Sinsinati Bengalsa.
Američki neurolog osudio je tim iz Majamija zbog izlaganja svog igrača zdravstvenjnom riziku požurujući ga da se vrati na teren nakon što je zadobio dva teška udarca u samo pet dana.
Tagovailoa je prebačen u bolnicu na preglede glave i vrata zbog povreda koje je zadbio u drugoj četvrtini meča koji je njegov tim izgubio od Bengalsa. Snimci pokazuju strahovit udarac o zemlju nakon duela sa defanzivcem Bengalsa Džošom Tupuom.
Sa zgrčenim prstima na raukama, 24-godišnji kovterbek je ležao nepomično na travi više od sedam minuta pre nego što su ga bolničkim kolima odvezli u obližnju bolnicu. Njegov tim je posle meča objavio da je svestan i da pomera ekstremitete.
Tagovailova je trebalo da bude otpušten posle meča iz bolnice i vrati se saigračima na Floridu.
Nakon što je kvoterbek zaradio potres mozga u nedelju u uzbudljivom trijumfu nad Bafalo Bilsima, Dolfinsi su optuženi od strane profesora dr Krisa Novinskog za prerano vraćanje Tue u igru.
„Ovo je katastrofa. Molite se za Tuu. Otpustite medicinski tim i trenere. Sve sam ovo najavio i mrzim što sam bio u pravu. Dva potresa mozga u pet dana mogu da ubiju nekoga. Mogu da mu okončaju karijeru. Zašto smo toliko glupi u 2022. godini?“, zapitao se Novinski.
Podelivši tvit Dolfinsa o stanju kvoterbeka neurolog je dodao:
„Trebalo bi, gospodo, da završite u zatvoru zbog činjenice da ste ga pustili da igra samo pet dana nakon potresa mozga. Ako umre od sindroma drugog udarca, podneću tužbu za ubistvo“, poručio je Novinski.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
SPORT
Pritisci zbog utakmice sa Rusijom: „Prevelika negativna energija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala