- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tragedija – imao je samo 25 godina, a ring ga je koštao života /video/

© Foto : Pixabay.comBokserske rukavice
Bokserske rukavice - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Još jedna tragedija u svetu boksa. Kolumbijski borac Luis Kvinones preminuo je nekoliko dana posle meča super lake kategorije za titulu državnog prvaka i borbe sa Hoseom Munjozom. Dvadesetpetogodišnji Luis je od posledica udaraca pao u komu, bio je pet dana u indukovanoj komi, posle čega je preminuo.
Tuga do neba! Kvinones je imao samo 25 godina i do ulaska u ring sa 21-godišnjim Hoseom Munjozom nije znao za poraz. Na kraju, taj prvi ga je koštao života.
Munjoz je zadavao tokom borbe veliki broj udaraca starijem rivalu koji je to, činilo se, dobro podnosio, ali je u osmoj rundi pao i više nije mogao da nastavi. Brojao je sudija, izbrojao do deset, ali Luis Kvinones nastavio je da sedi i leži podu.
Odmah je bilo jasno da mu nije dobro zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Barankilji gde je stavljen u indukovanu komu. Nažalost, to nije pomoglo da se oporavi.
Pet dana kasnije je preminuo, a Munjozu je službeno upisana pobeda nokautom.
Podsetimo, ovo nije prvi slučaj ove godine da je bokser preminuo u ringu. Slična tragedija dogodila se u Južnoj Africi pre nekoliko meseci kada je bokser Simiso Butelezi koji je imao 24 godine preminuo posle povreda mozga u meču lake kategorije protiv sunarodnika Mntugve.
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope
Majami - Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Doktor preti tužbom za ubistvo posle brutalnog incidenta u NFL /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala