- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je spremna da „čuje“ sjajne muzičare, ali Piksijeva je poslednja

© RFS / Uđi u bazu fotografijaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi navikao je srpsku fudbalsku javnost na ofanzivan fudbal otkako je preuzeo selektorsku funkciju, i velika je verovatnoća da će Orlovi na Šveđane u subotu od 20.45 na Marakani izleteti na teren s dvojicom klasičnih napadača.
Jedno od ključnih pitanja na konferenciji pred duel 5. kola Lige nacija sa Skandinavcima odnosilo se na to mogu li rekorder po broju golova za nacinalni tim Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović zajedno, a Piksi je vešto „spakovao“ odgovor i napravio sebi prostor za dribling, kao što je to činio u igračkim danima kada je „lomio kičme“ rivalima.
„Sve je moguće. Sigurno je da Srbija hoće da bude prva u grupi. Želimo da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata. Da igramo sa Mitrovićem i Vlahovićem? Obojica su dobri, sve zavisi od formacije i taktike. Dobro se razumeju. Kada imate dva sjajna muzičara ne vidim razlog da ne sviraju zajedno“, poručio je selektor Srbije.
A sastav Srbije mogao bi da izgleda ovako pred dvoboj sa Šveđanima.
Mesto među stativama rezervisano je za golmana Torina Vanju Milinković-Savića u kojeg selektor ima ogromno poverenje i praktično je potisnuo Predraga Rajkovića koji je ranije bio standardna jedinica Srbije.
Srbija će po običaju igrati sa trojicom pozadi, očekuje se formacija 3-4-2-1 ili 3-3-2-2. Bedem ispred Vanje Milinković-Savića trebalo bi da čine: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković i Stefan Mitrović.
Ofanzivni bekovi, praktično krila koja će špartati po desnoj i levoj strani trebalo bi po svoj prilici da budu Darko Lazović i Filip Kostić.
Na zadnjem veznom u ulozi "osigurača" očekuje se Saša Lukić, a društvo bi mogao da mu pravi Nemanja Maksimović. E, tu i nastaje začkoljica i Piksijev dribling.
Ili će Maksimović od prvog minuta, a Srbija sa jednim napadačem, po svoj prilici Mitrovićem, ili će vezista Hetafea rođen u Banji Koviljači na klupu, a Dušan Vlahović uz Mitrogola u sam špic napada.
Za kreaciju u veznom redu jasno je da će biti zadužena dvojica proverenih majstora fudbala - kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić as Lacija.
Standings provided by SofaScore
Srbija je trenutno druga u Grupi 4 Divizije B sa sedam bodova iz četiri odigrana meča, dok Norvežani koji su lideri imaju deset, a tu razliku su napravili zahvaljujući iznenađenju na premijeri u Beogradu kada su slavili golom Erlinga Holanda.
 Selektor Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Piksi uporedio Orlove s čuvenim „Maratoncima“: „Imamo Mitrovića kao Topalovića“ /video/
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Stojkovića pitali za „srpskog sina“ koji flertuje s Nemcima, Tadić odgovorio na kritike
Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Orlovi, pocepajte tako Šveđane i Norvežane /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala