- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi uporedio Orlove s čuvenim „Maratoncima“: „Imamo Mitrovića kao Topalovića“ /video/

© Sputnik / Lola Đorđević Selektor Dragan Stojković
 Selektor Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Konferencije Dragana Stojkovića nikada nisu dosadne, a tako je bilo i ovoga puta pred utakmicu Lige nacija sa Švedskom na Marakani 24. septembra. Strateg Orlova nasmejao je prisutne novinare u Staroj Pazovi konstatacijom da Srbija u svojim redovima ima Mitrovića kao Topalovića iz čuvenih Maratonaca.
Maratonci trče počasni krug je jedno od, verovatno, najpoznatijih ostvarenja srpske kinematografije, a Piksi je originalno povukao paralelu između legendarnih Topalovića i Mitrovića kojih u timu Srbije ima čak trojica.
Dosad su među Orlovima bili Aleksandar Mitrović, rekorder po broju golova za nacionalni tim, i Stefan Mitrović, a od ovog okupljanja nacionalni tim je bogatiji za još jednog Mitrovića, i to još jednog Stefana.
Krilni napadač Crvene zvezde zaslužio je poziv selektora, pa se Piksi pred meč Lige nacija našalio na datu temu što Srbija ima veliki broj Mitrovića u svom sastavu.

„Imamo Mitrovića kao Topalovića, imamo ih koliko hoćete. Tako da moram da naglasim da ovi mlađi debitanti, Babić i Mitrović, nisu došli ovde da bih se slikali, iako su lepi momci i izgodni su, ali su došli ovde da upišu svoj debi za reprezentaciju Srbije“, jasno je poručio kormilar Orlova koji će atakovati na prvo mesto u Grupi 4 Divizije B, gde je trenutno na liderskoj poziciji Norveška.

Srbija će posle subotnjeg duela sa Švedskom odmeriti snage u Oslu (27. septembar) upravo sa Norvežanima i taj meč bi lako mogao da bude ključan za konačni rasplet u grupi.
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Stojkovića pitali za „srpskog sina“ koji flertuje s Nemcima, Tadić odgovorio na kritike
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi (desno) i Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Piksi pred Švedsku: Imamo dva muzičara, zašto da ne sviraju zajedno?
Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Orlovi, pocepajte tako Šveđane i Norvežane /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala