- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stojkovića pitali za „srpskog sina“ koji flertuje s Nemcima, Tadić odgovorio na kritike

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINALazar Samardžić protiv Milana
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Dragan Stojković dobio je pitanje na konferenciji pred meč sa Švedskom u Ligi nacija, koje se odnosilo na Lazara Samardžića za kog je rekao da ćemo ga gledati od narednog ciklusa u dresu Srbije, da bi iz Italije od njega stigao odgovor da razmišlja samo o Nemačkoj. Na konferenciji je bio i kapiten Dušan Tadić koji je odgovorio na kritike iz Holandije.
Upitan o tome šta je sa „srpskim sinom“ Lazarom Samardžićem iz Udinezea, selektor je odgovorio?
„To je za sada nebitna tema. Što se nas tiče, učinili smo sve šta je potrebno. Hajde da sačekamo mart, kada dođe vreme i pričaćemo o tome“, kratko je odgovorio Piksi.
Selektor je apostrofirao da još ne treba razmišljati o Mundijalu u Kataru koji je zakazan za novembar i decembar, već da su u fokusu isključivo dve naredne utakmice sa Švedskom i Norveškom.
„Sve je usmereno ka Švedskoj i Norveškoj. Kada prođe sve ovo, naravno da ćemo krenuti da razmišljamo o Mundijalu. Razumem medije, ne prođe minut, a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme, a doći će brzo, onda ćemo razmišljati o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku“, jasan je Piksi.
A primarna stvar za Orlove je Liga nacija i dva završna meča sa Švedskom u Beogradu i Norveškom u Oslu.
„Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Broje se bodovi i važno je. Obe utakmice očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezulata“ zaključio je Stojković.
Na konferenciji za medije bio je i kapiten Dušan Tadić kojeg su novinari pitali za pad forme i kritike koje stižu iz Holandije, a poslednji u nizu koji je digao glas protiv kapitena Ajaksa je legendarni Vesli Snajder.
„Kada ste najstariji u ekipi i kada ste kapiten, naravno da to nekima ne odgovara. Pogotovo kada ste stranac u nekoj zemlji. Pogotovo ako ne postignete gol ili ne asistirate, uvek ste na udaru. I to je normalno. Igrači sa najviše kvaliteta treba da preuzmu odgovornost, i kada treba i kada ne treba. Potrebno je da znaš ko si i šta si, treba da ostaneš gladan i željan uspeha, to je najvažnije“, rekao je Tadić.
O utakmici sa Švedskom na Marakani bez prisustva punoletnih navijača, jer će zbog kazne FSS na stadion moći da uđu samo deca, Tadić je rekao:
"Za raliku od juna kada smo imali naporan tempo, sada imamo dve utakmice. Nema prostora ni potrebe za improvizacije. Fokusirani smo na Švedsku, nismo pričali o Norveškoj. Ovo nam je prioritet, svi igrači znaju da treba da pružimo maksimum kada igramo za nacionalni tim i kakvu odgovornost nosimo. Pobeda je imperativ, ali neće biti lako. Poštujem Švedsku, a na kraju krajeva sve zavisi od nas. Ako mi budemo na svom mestu, a moramo... Naredne dve utakmice nose veliku važnost, ali nikakva tragedija i ukoliko ne budemo prvi u grupi. U svakom slučaju, ne sumnjajte da ćemo učiniti sve da dođemo do dve pobede", završio je kapiten Srbije Dušan Tadić.
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi (desno) i Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Piksi pred Švedsku: Imamo dva muzičara, zašto da ne sviraju zajedno?
Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Orlovi, pocepajte tako Šveđane i Norvežane /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala