- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda Ajaksa udarila na Srbina: Kapiten može da bude i van terena

© AP Photo / Peter DejongFudbaler Ajaksa Dušan Tadić (levo) u duelu sa igračem Bešiktaša
Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić (levo) u duelu sa igračem Bešiktaša - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Vesli Snajder, legendarni fudbaler Intera i Ajaksa, uputio je niz kritika na račun lidera „kopljanika“ Dušana Tadića posle poraza od AZ Alkmara 2:1.
Holanđaninu je zasmetala loša forma u kojoj se nalazi desetka slavnog kluba iz Amsterdama.
Dušan Tadić i dalje se nije upisao u strelce ove sezone u Erediviziji, ni posle sedam uvodnih kola nije pronašao put do mreže, ali ima pet asistencija.
Sve to izgleda je premalo za Veslija Snajdera koji je bez ustezanja poručio da je jedini način da se srpska desetka vrati u formu, da se prethodno preseli na klupu.
Nešto slično što je Antonio Konte uradio sa Korejcem Sonom, koji je protiv Lestera minulog vikenda ušao u igru s klupe i za manje od 13 minuta postigao je het-trik.
Taj momak Tadić se potpuno pogubio na terenu i njegova forma deluje sramotno. Kao da je potpuno ostao bez nje. Rešenje da ga izvučete iz takve krize jeste da ga ostavite na klupi. Može kapiten da bude i van terena, zar ne? E, onda si pravi kapiten. Nije problem što ga neće biti na terenu, na njemu je proveo dosta vremena. Da sam ja tako slabo igrao, sugerisao bih treneru da me ostavi na klupi. Previše vremena je proveo na travi. Ležao je i previjao se po terenu osam puta. Treba dati šansu i drugim momcima“, rekao je Vesli u emisiji Veronika ofajsd, čije je reči preneo poznati holandski portal „Voetbal“.
Dušan Tadić trenutno se nalazi sa reprezentacijom Srbije u Staroj Pazovi, gde se naš nacionalni tim sprema za meč Lige nacija sa Švedskom 24. septembra, dok tri dana kasnije Orlovi gostuju Norvežanima u Oslu.
Biće to prava prilika da lider Srbije u saradnji sa Aleksandrom Mitrovićem, Kostićem i ostalima podigne formu pred povratak u Amsterdam i nove obaveze s "kopljanicima" u Erediviziji i Ligi šampiona.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SPORT
Inter nije jedini – Stanković na meti posrnulog kluba iz Serije A
Marko Gobeljić - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Evropa ne trpi neuspeh – topi se prednost Srbije
Dejan Anđus - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Anđus za Sputnjik otkriva gde je crno-beli pečat – i šta je problem u „Zvezdinom projektu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala