- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Inter nije jedini – Stanković na meti posrnulog kluba iz Serije A

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Dejan Stanković, bivši trener Crvene zvezde, ponovo se našao na meti Sampdorije koja ga je kontaktirala još u periodu kada je radio na Marakani.
Pre toga, 44-godišnji Beograđanin i legenda crveno-belih dovodio se u vezu sa Interom, klubom sa kojim je osvojio veliki broj trofeja.
Italijanski i grčki mediji objavili su vest da je klub iz Đenove ozbiljno zainteresovan da bekstvo sa dna tabele započne s novom energijom.
Taj posao lako bi mogao da bude poveren srpskom stručnjaku koji je sredinom avgusta napustio Crvenu zvezdu nakon što klub nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, već je završio u Ligi Evrope.
Ipak, nije Stanković jedini kandidat da zameni Marka Đampaola koji je od januara na klupi Sampe. Ekipa u čije redove je nedavno stigao srpski reprezentativac Filip Ćuričić, zakucana je za dno tabele Serije A i posle sedam odigranih kola još nije upisala pobedu.
Dva mizerna boda uz pet poraza i očajnu gol-razliku 4:13 jasan su znak da nešto mora da se menja. Kola su po Sampdoriju krenula nizbrdo otkako je uhapšen kontrovezni vlasnik Masimo Ferero koji je predao vlasništvo.
Sampdorija je izuzetno cenjen klub, ne samo u Italiji već i u Evropi. Pod komandom legendarnog Vujadina Boškova osvojila je Kup pobednika kupova 1990. godine, dok je godinu dana kasnije stigao i Skudeto u Đenovu, a 1992. godine igrali su finale KEŠ.
Osim Stankovića u igri za preuzimanje Sampdorije su još i Esteban Kambijaso, Argentinac sa kojim je bio saigrač u Interu, Ćabi Alonso, kao i Mičel.
U Italiji je najavljeno da će Sampdorija uskoro dobiti novog vlasnika, a spekuliše se da će biti Halid Faleh Al-Tani, član vladajuće katarske porodice.
Marko Gobeljić - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Evropa ne trpi neuspeh – topi se prednost Srbije
Dejan Anđus - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Anđus za Sputnjik otkriva gde je crno-beli pečat – i šta je problem u „Zvezdinom projektu“ /video/
Luka Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Đorđević ponovo u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala