Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Mediji iz BiH: Slovenci zbog pijanke ispali od Poljaka

© Foto: FIBALuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Eliminacija Slovenije sa Evrobasketa od Poljske svakako je senzacija broj jedan na nedavno završenom turniru u Berlinu. I dalje nisu poznati uzroci, šta se dogodilo sa Dončićem i drugovima, pa nisu ličili na sebe, ali je specijalizovani košarkaški portal iz Tuzle Bhbasket.ba izneo tvrde da ih je pijačenje do ranih jutarnjih časova koštalo ispadanja.
Zvezda NBA lige Luka Dončić i drugovi izbugili su rezultatom 90:87, a portal iz BiH naveo je da su Slovenci pili do pet ujutru, a potom uveče izašli na parket protiv Poljaka.
„Pijanka je završena u pet ujutro. Mamurni od pića i ića 'zmajčeki' su izašli na megdan ''napaljenoj'' i šuterski raspoloženoj Poljskoj. Proveli su se kao bosi po trnju. Svoje slabosti ispoljavali su na sudijama, a nakon utakmice na konfenrenciji za medije Luka Dončić, vođa ekipe, posipao se pepelom. Očito ne bez razloga jer je dobro znao šta su napravili samo petnaestak sati pre veoma bitne utakmice. Slovenci su pijanku vešto sakrili, gurnuli pod tepih, ali je kod javnosti u Sloveniji ostao gorak utisak nakon utakmice četvrtfinala i poraza od Poljske. Sad bar znaju o čemu je reč“, navodi se u tekstu portala Bhbasket.ba.
Na utakmici četvrtfinala Evrobasketa protiv Poljske najefikasniji u redovima Slovenije bio je Vlatko Čančar sa 21 poenom, Goran Dragić postigao je 14, a Luka Dončić 14 poena.
S druge strane Poljake je do čuda vodio Mateuš Ponitka, koji je zabeležio tripl-dabl učinak - 26 poena, 16 skokova i deset asistencija.
Španija Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Evrobasket 2022
Madrid se poklonio šampionima /video/
Španija Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Evrobasket 2022
Španija kao Srbija – od pre 13 godina: „Papir je jedno, teren nešto drugo“
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Evrobasket 2022
Miljenovićeva asistencija: Zlato skovano majstorskim „kombinacijama“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala