- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi je bio jasan, ali je „srpski sin“ ubacio „crva sumnje“

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINALazar Samardžić protiv Milana
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Samo dan pošto je selektor Dragan Stojković Piksi poručio da ozbiljno računa u narednom ciklusu kvalifikacija na Lazara Samardžića iz Udinezea, „srpski sin“ koji ima pravo da igra i za Nemačku jer je rođen u Berlinu, oglasio se na društvenim mrežama misterioznom porukom.
Dovoljno da zbuni javnost i da ubaci „crva sumnje“ da stvari baš tako jednostavne, što se stekao utisak kada je Dragan Stojković na okupljanju tima za mečeve Lige nacija sa Švedskom (24. septembar) i Norveškom (27. septembar), pričao o zajedničkoj budućnosti Lazara Samardžića i Srbije.
„Bio sam u Milanu da gledam Milan i Udineze, ne da bih gledao Krunića, već da bih video Samardžića. Imali smo telefonski razgovor početkom septembra, gde sam mu objasnio koje su nam namere i želje, a koliko sam primetio u tom razgovoru kod njega nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Opredeljen je da igra za Srbiju“, kratko i jasno je poručio Piksi, dodajući da je plan da „srpski sin“ Lazar debituje u narednom kvalifikacionom ciklusu u martu.
Dan kasnije iz Italije se oglasio mladi as Udinezea i bio je krajnje misteriozan. Jasno je da su ga reči selektora Srbije naterale da se oglasi, što se da videti iz njegovog izlaganja.
„Čuo sam i pročitao veliki broj vesti i ispratio diskusije o mojoj reprezentativnoj budućnosti. Moja porodica i ja smo veoma počastvovani i ponosni! Ja sam mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima. Čvrsto stojim na zemlji, sa obe noge. Radim naporno, fokusiran sam i odlučan. Veoma sam srećan kako je počela ova sezona. Kao tim smo ostvarili sjajne rezultate i dobro smo pozicionirani na tabeli. Zabeležili smo veliku pobedu nad Interom, a ja sam bio na terenu i pružio sam svoj doprinos. Zato je moj apsolutni fokus trenutno na timu čiji sam član i da u njemu imam što veću minutažu. Želim da se razvijem u apsolutnog startera i sve ostalo za mene trenutno nije prioritet. Ako ostvarim ciljeve i dostignuća koja sam zacrtao, onda ću zaslužiti da budem nominovan za neke buduće zadatke. I tek onda mogu i moram da donesem odluku za koju ću biti spreman“, napisao je na društvenim mrežama Lazar Samardžić.
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Piksi ima plan za „srpske sinove“ – u fokusu tri imena
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
„Nije nikakva tragedija da ne budemo prvi“ – Stojković govorio pred izazove u Ligi nacija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala