- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi ima plan za „srpske sinove“ – u fokusu tri imena

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, istakao je da ima nameru da proveri sve fudbalere koji imaju i srpsko, ali i državljanstvo neke druge države.
On je posebno govorio o Lazaru Samardžiću, fudbaleru Udinezea, mladom reprezentativcu Nemačke koji bi u narednom periodu trebalo da obuče dres Srbije.
„Bio sam u Milanu da gledam utakmicu između Milana i Udinezea. Ne da bih gledao Krunića, već da bih video Samardžića. Imali smo telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio koje su nam namere i želje, a koliko sam primetio u tom razgovoru, kod njega nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Opredeljen je da igra za Srbiju. Dogovor je da debituje u narednom kvalifikacionom ciklusu, od marta. Naravno, ako bude igrao dobro i nastavio da se dokazuje...“, rekao je Stojković.
Potom je objasnio i pozive debitantima Srđanu Babiću i Stefanu Mitroviću za predstojeće mečeve u Ligi nacija.
„Trebalo je da bude trojica debitanata, ali za sada su ih dvojica. To su igrači koji imaju potencijal i talenat. Babić je na poziciji na kojoj igra, kapiten svog tima, bio je član šampionske generacije omladinaca na Novom Zelandu. Moja želja je da ga vidim uživo i kako to izgleda na terenu. Ima talenat, a njegove konstantne igre u Primeri zaslužuju svaku pažnju“.
Što se Mitrovića iz Crvene zvezde tiče…
„Stefan Mitrović je igrač koji predstavlja budućnost srpskog fudbala. Još je mlad, ali njegove karakteristike meni izgledaju odlično. Ima brzinu i hrabrost da situacije „jedan na jedan“ rešava sa autoritetom. Postojala je mogućnost da bira između dve zemlje, a moja procena i mojih saradnika je bila da su to igrači koji treba da igraju za Srbiju, svoju zemlju, svoju otadžbinu“, istakao je Stojković.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
„Nije nikakva tragedija da ne budemo prvi“ – Stojković govorio pred izazove u Ligi nacija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala