- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nije nikakva tragedija da ne budemo prvi“ – Stojković govorio pred izazove u Ligi nacija /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, obratio se javnosti pred nastavak takmičenja u Ligi nacija i utakmice protiv Švedske i Norveške.
Prvi duel će Srbija, trenutno drugoplasirana u Grupi B4 sa sedam bodova, igrati 24. septembra u Beogradu, a tri dana kasnije gostovaće u Oslu.
Ovaj je spisak sastavljen za predstojeće dve utakmice. Prioritet su obaveze koje nas očekuju, ne bih o Svetskom prvenstvu. Na ovom spisku je 27 igraca, kompletan fokus je usredsređen na ono što predstoji.
„Idemo korak po korak. Maksimalan fokus je na utakmici sa Švedskom, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve. Da li će biti lako, neće. Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe ćemo razmišljati poslednjoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučio i tako će biti i ovaj put. Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta. Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu iako je bio nezaslužen po meni, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju u svoj talenat i na njima je da to pokažu to na terenu“, rekao je Stojković.
Utakmica protiv Švedske će u Beogradu biti igrana samo pred decom jer je Srbija kažnjena.
„Očigledno da na ovim prostorima ne može bez problema. Stalno se desi nešto što te malo razočara, ali moramo da prihvatimo tu kaznu. To ne menja ništa, jeste to poslednja utakmica u Srbiji pred odlazak u Katar, ali mi znamo naše obaveze i pripremamo se za preostale dve utakmice u Ligi nacija da odigramo kako Srbija može. Trudićemo se da ostvarimo dobar rezultat i oprostimo se od srpske publike na najbolji mogući način“.
Piksi je u prethodnom periodu obilazio igrače na koje računa.
„Vidim da im je bilo drago da me vide. Moji odlasci su bili podređeni tome da im dam na značaju i da popričamo o nekim obavezama i aktivnostima koje predstoje. Nisam preterano bio negativno ili pozitivno iznenađen njihovim igrama uživo, to vidim i preko televizije, niti sam došao da ih proveravam. Taj odnos mene kao selektora i njih igrača je malo i prisniji. Ono što me raduje je da su u tim razgovorima delovali svi zrelo i motivisano, kako sam i očekivao da bude. Naravno da se razgovaralo o Ligi nacija, ali i onome što predstoji u novembru. Fudbalske teme su bile na stolu“, istakao je Stojković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala