- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Fudbal je ponekad lud“ – 17 promašaja najboljeg strelca, a onda het-trik

© AP Photo / David CliffHjung-Min Son
Hjung-Min Son - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Fudbaleri Totenhema spektakularno su pobedili Lester rezultatom 6:2 u osmom kolu Premijer lige, a posebno se istakao Hjung-Min Son koji je prekinuo crni niz i postigao het-trik za samo 13 minuta.
Izuzetno emotivno je Hjung-Min Son reagovao posle pobede Totenhema i spektakla koji je priredio jer ove sezone nije postigao nijedan gol.
Čak 17 puta Son je šutirao ka golu od početka sezone, ali mreža kao da je bila sve dalje. Ipak, Antonio Konte verovao je u fudbalera iz Južne Koreje i uveo ga u igru u 59. minutu utakmice.
U tom trenutku goleada je uveliko trajala. Najpre je u šestom minutu iz penala Lester poveo golom Tilemana, da bi Hari Kejn izjednačio posle samo dva minuta. Glavom je za prednost Totenhema od 2:1 gol dao Erik Dajer, da bi novo izjednačenje doneo Džejms Medison.
u 47. minutu Totenhemu novo vođstvo donosi Rodrigo Bentakur, a onda kreće predstava Sona!
Prvi gol Son je postigao u 73. minutu, a deset minuta kasnije upisao je i novi. Jedva je prošlo dva minuta, a lopta je ponovo završila pod nogama fudbalera iz Južne Koreje i on za 13 minuta postiže het-trik za velikih 6:2 Totenhema.
„Fudbal je ponekad lud. Nekada lopta nije htela da uđe, a sada je ušla tri puta. Ovo menja sve. Naučio sam mnogo u ovom teškom periodu. Moram da radim naporno svaki put kako bih dobio šansu. Zaista sam ponosan“, bio je emotivan Son nakon utakmice u kojoj se posle dugo vremena ponovo našao na listi strelaca.
Son je toliko bio očajan zbog loših partija da nije mogao da poveruje kada je lopta ušla u mrežu.
„Neverovatan osećaj, nisam mogao da verujem kada sam postigao gol. Posle mnogo frustracije i razočaranja, negativan osećaj je samo nestao. Nisam mogao da se pokrenem, samo sam stajao mirno. To me je učinilo veoma srećnim“, zaključio je Son posle pobede.
Na kraju prethodne sezone Son je uz Mohameda Salaha sa 23 gola bio najbolji strelac Premijer lige, pa je to dodatno iznenađenje za loš start sezone.
Konte je Sona najpre ostavio na klupi, ali je kasnije i pojasnio postupak.
„Imati igrača tog nivoa na klupi znači da u jednom trenutku mogu da promenim utakmicu. Danas je Son bio na klupi, ali imamo 12 utakmica u nizu, biće i drugi. Ako želimo da igramo ekstremno važne utakmice u Premijer ligi i Ligi šampiona, moraju da počnu da razumeju važnost rotacije“, rekao je Konte.
Totenhem i dalje nema poraz, upisali su pet pobeda i dva remija i trenutno su drugi na tabeli Premijer lige i ima isti broj bodova kao i Mančester siti koji je prvi na tabeli.
Duško Tošić - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SPORT
Legendarni reprezentativac preuzima OFK Beograd?
Srpski reprezentativac Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SPORT
„I da su imali pištolje, branio bih svoj ponos“
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SPORT
Drugi vezani poraz za Srbina u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala