- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drugi vezani poraz za Srbina u Moskvi

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Dinamo" - "Zenit"
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Dinamo iz Moskve i Slaviša Jokanović pretrpeli su i drugi vezani poraz u sezoni i to u derbiju od lidera Zenita koji je nastavio seriju pobeda u prvenstvu šestim uzastopnim slavljem (2:0).
Branilac titule u Rusiji uspeo je u 35. minutu da slomi otpor Moskovljana preko Andreja Mostovoja. Ruski ofanzivac je iskoristio proigravanje Ivana Sergejeva sa levog krila i preciznim udarcem sa oko 12 metara matirao Šunina.
Posao Dinamu dodatno je otežao Roberto Fernandez u 66. minutu kada je zaradio drugi žuti karton i tako svoje saigrače ostavio na cedilu.
Uprkos brojčanom deficitu Moskovljani su pokušali da zaprete rivalu koji je spušten gard rivala kaznio u poslednjim trenucima utakmice.
Pobedu Zenita ubedljivijom je učinio Gustavo Mantuan, Brazilac koji je bio koban i po CSKA na debiju u avgustu. Postigao je pogodak u trećem minutu nadoknade za 2:0.
Pobedom, osmom u deset kola, Zenit je zadržao četiri boda prednosti u odnosu na Rostov, dok se od Armejaca odaljio na plus šest nakon što je ranije danas CSKA poražen od Torpeda.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala