Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Luka je prvo bio ljut, a onda je priznao: Užasno, izneverio sam svoju zemlju!

© Foto : FIBALuka Dončić Slovenija
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Nema kraja iznenađenjima na Evrobasketu, pošto je Poljska kao totalni autsajder uspela da eliminiše Sloveniju (90:87), predvođenu NBA asom Lukom Dončićem. As Dalasa bio je besan zbog poraza u četvrtfinalu i proleteo je pored novinara u miks zoni, da bi kasnije kada se glava malo ohladila, na konferenciji poručio da je podbacio i izdao svoju zemlju.
Luka je bio nadomak tripl-dabl učinka na šta je navikao košarkaški svet u NBA ligi, ali su Poljaci timskom igrom uspeli da zaustave njega, Dragića, Čančara i ostale.
Uspeli su Slovenci da se vrate i da nadoknade minus od 23 poena, fantastičnom odbranom i igrom u trećoj četvrtinu koju su dobili rezultatom 24:6, ali su na kraju ipak pali pred Poljacima.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Ubacio je Dončić 14 poena, uz šut iz igre 5/15, imao je 11 skokova i sedam asistencija, ali je meč završio pre vremena zbog pet ličnih grešaka, a imao je i šest izgubljenih lopti.
U nekoliko navrata bio je besan i crven u licu, što ga je pratilo tokom čitavog Evrobasketa, da bi tri minuta pre kraja morao da se preseli na klupu zbog pet ličnih.
Nisam bio na 100 odsto svojih mogućnosti. Primio sam injekciju u trećoj četvrtini, nosio sam se sa mnogim stvarima na ovom turniru. Naravno, to nije opravdanje. Igrao sam užasno! Izneverio sam svoj tim, izneverio sam čitavu zemlju. Morao sam bolje. Odgovornost je na meni. Uvek ću predstavljati svoju zemlju ako budem zdrav. Uvek ću igrati za reprezentaciju“, rekao je Luka.
Dončić je na kraju prihvatio poraz kao činjenično stanje stvari i uputio je čestitku košarkašima Poljske koje je predvodio neverovatni Mateuš Ponitka (26 poena, 16 skokova i 10 asistencija).
„Čestitke Poljskoj. Odigrali su neverovatan meč, od prvog do poslednjeg trenutka. Veliki uspeh za njih, naša ekipa nije ušla u utakmicu onako kako smo želeli. Energija nije bila kao na prethodnim mečevima. Uspeli smo da se vratimo i da nadoknadimo veliki zaostatak, ali smo na kraju poraženi. Ne mislim da smo ih potcenili, na Evrobasketu je bilo sjajnih utakmica“, rekao je as Slovenije i Dalas Maveriksa.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Dončić se ljuti, Poljaci slave /video/
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Šok – Poljaci eliminisali Dončićevu Sloveniju!
Italija - Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Poceko se „zaleteo“ na srpskog sudiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala