Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Šok – Poljaci eliminisali Dončićevu Sloveniju!

© Foto : FIBALuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Košarkaši Poljske napravili su veliko iznenađenje tako što su pobedili Sloveniju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Vodili su 19 razlike na poluvremenu i na kraju su uspeli da izdrže i slave sa 90:87! Zaista ogromno iznenađenje!
Heroj pobede svakako je Mateuš Ponitka koji je upisao tripl-dabl, ukupno treći u istoriji Evropskih prvenstava. Pre njega su do izveli samo Toni Kukoč i Andrej Mandake.
Završio je duel sa 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija! Ukupan indeks korisnosti - 41.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Sve se završavalo u poslednjih pola minuta, Poljaci su vodili, pa sebi zagorčali život, da bi Prepelič upropastio poslednji napad i tu je bio kraj za Slovence.
Pored Ponitke odlični su bili i Sokolovski i Sloter sa po 16 poena. Kod Slovenaca su najbolji bili Čančar sa 21, Dragić sa 17 i Dončić sa 14.
Evropa će dobiti novog vladara!
Poljaci su od samog starta dali Slovencima do znanja da nisu došli samo da učestvuju u meču, a onda je usledila fenomenalna druga četvrtina u kojoj je Slovenija bila u minusu od čak 23 poena!
Neverovatno prvo poluvreme odigrali su Poljaci. Dovoljno je samo reći da su Slovencima ubacili čak 58 poena i na taj način prvaka Evrope stavili u izuzetno težak položaj.
Ali, ono što se dogodilo u trećoj četvrtini je sve promenilo. Slovenci su napravili seriju 21:3 i potpuno se vratili u igru na 10 minuta pre kraja utakmice....
Kada se Slovenija vratila delovalo je da Poljaci nemaju šanse, ali... Izdržali su i plasirali su se u polufinale Evrobasketa gde će igrati protiv Francuske.
Neverovatno prvenstvo puno iznenađenja!
Simone Fontekio Francuska-Italija - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Francuzi opet dobili „izgubljeno – Trikolori u polufinalu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala