Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Francuzi opet dobili „izgubljeno – Trikolori u polufinalu!

© Foto : FIBASimone Fontekio Francuska-Italija
Simone Fontekio Francuska-Italija - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Izvukli su se Francuzi protiv Turske, dobili izgubljeno, a sada su ponovili takav učinak protiv dželata Orlova reprezentacije Italije. Trikolori su slavili posle produžetka i plasirali se u polufinale Evrobasketa – 93:85. Neverovatan meč!
U poslednjem minutu regularnog dela meča Italijani su vodili dva poena razlike, a onda je dosuđen faul nad Fontekijem. On je promašio oba slobodna bacanja, da bi Ertel doneo produžetak Trikolorima, jer posle toga Fontekio nije pogodio za dva poena.
U produžetku je viđena tesna borba koja je na kraju pripala Francuzima i odličnom Rudiju Goberu i Tomi Ertelu.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Nova pobeda Francuza iako je delovalo da nemaju šanse... Tako se prave veliki rezultati.
Simone Fontekio i Marko Spisu dali su po 21 poen za Italijane, dok je Toma Ertel završio meč sa 20 poena u redovima Francuske.
Videlo se da je Francuska ušla bolje u susret, a Italijani kao da su zazirali i čekali prvo da vide snagu Trikolora pre nego što krenu da igraju kao što znaju.
Zato je Francuska na krilika Timote Luvavu-Kabaroa, Evana Furnijea i Rudija Gobera uspela da napravi razliku od 10 poena prednosti.
Sa druge strane jedinu pravu kontratežu pravio je Simone Fontekio, a pomagao mu je Luiđi Datome.
Francuska je bila ekipa koja je diktirala ritam sve do završnice treće deonice kada je Italija prišla i bilo je jasno da ćemo gledati neizvestan duel do samog kraja.
Na kraju drame, Francuzi su bolji. Opet.
Danijel Tajs - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Šta god su bacili, to su i pogodili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala