Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Poljski heroj izbacio brata iz reprezentacije

© Foto : FIBAMateuš Ponitka
Mateuš Ponitka - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Mateuš Ponitka, junak reprezentacije Poljske koja je izbacila Sloveniju sa Evrobasketa, lako je mogao da ostavi na cedilu saigrače i to zbog rođenog brata Marsela sa kojim nije želeo da bude u istom timu. Mateuš i Marselo su u izuzetno lošim odnosima, a selektoru Igoru Milinčiću postavljen je ultimatum.
Na spisku reprezentacije Poljske pred put na Evrobasket trebalo je da stoji i ime Marsela Ponitke, ali u tom slučaju Mateuš ne bi igrao.
Iako rođena braća njih dvojica se ne podnose i za Mateuša je bilo gotovo nemoguće da obojica igraju za reprezentaciju, a sukob traje godinama.
„Želim da ispričam o sukobu ne samo sa mnom, već i sa celom porodicom, u kojem Marsel i naši roditelji neprestano prave žrtve jedni od drugih. Otišao sam sam od kuće sa 19 godina. Od tada su roditelji stalno vređali mene i suprugu, a kasnije im se pridružio i Marsel. Predugo sam ćutao o svemu i nikada nisam govorio o Marselu. Ljudi obožavaju Marsela, ali niko ne zna istinu koju sada treba reći“,otkrio je Mateuš.
Kada su mu roditelji okrenuli leđa, Marsel ih je podržao i tako je Mateuš ostao bez podrške gotovo cele porodice.
„Dobio sam ultimatum od roditelja: ili oni ili moja žena. Izabrao sam ljubav i osobu koja brine o meni svaki dan poslednjih 10 godina. I onda je počela njihova osveta. Moji roditelji su u sukobu sa celom porodicom osim jednog strica koji živi na selu i nije u potpunosti svestan šta se desilo“, ispričao je Mateuš.
Poljski as istakao je da je želeo da ostane sa bratom u dobrim odnosima, ali mu je Marsel okrenuo leđa.
„Imam tekstove koji su za nas bili vulgarni i uvredljivi. Upozorio sam Marsela da će roditelji učiniti sve da me izoluju jer nisam uradio ono što su oni želeli. Nažalost, Marsel je izabrao drugačiji put. Pa ipak, kada mu je bila potrebna moja pomoć, uključujući i finansijsku, nikada ga nisam odbio. U ovom trenutku ne postoji način da se okonča sukob i ne mogu da zamislim da igram sa njim u istom timu. Ako selektor odluči da će Marsel biti korisniji timu, rado ću ustupiti svoje mesto u ekipi“, ispričao je Mateuš uoči turnira.
Sa druge strane Marsel je istakao da nije kriv za sukob i da bi voleo da Mateuš i on reše probleme.
Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da sednemo lepo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da igramo igra“, rekao je Marsel .
Poljsko slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Evrobasket 2022
Istoriju ne pišu zvezde /video/
Srbija i Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Evrobasket 2022
Poljska bajka – velika kao lubenica i mesec
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Evrobasket 2022
Kralj ostao bez krune
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala