Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Tvorac nemačkog čuda ne da kreditnu karticu: Razvodio sam se tri puta

© Foto : FIBA.COMNemci i deca
Nemci i deca  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Selektor Nemačke Gordi Herbert koja je kreirala svojevrsno čudo, nokautiravši Grčku u četvrtfinalu Evrobasketa - 107:96, dočekao je svojih pet minuta i na konferenciji za štampu je blistao od sreće. Govorili su mu da je lud kada je pričao da će „panceri“ napasti medalju, a sada ih samo jedan meč deli od tog podviga.
Nemci su pružili vanserijsku partiju i uspeli nestvarnom odbranom u trećoj četvrtini da svedu Grke sa monstruoznim Janisom Adetokumbom na samo deset poena. Tu se prelomila utakmica, ali je takvom epilogu i slanju Helena kući kumovao i fantastičan broj pogođenih trojki 19/31.
Tvorac nemačkog čuda Gordi Herbert apostrofirao je timsku igru kao ključ uspeha.
„Mislim da smo 40 minuta ofanzivno bili dobri. Odigrali smo i odličnu odbranu kada je trebalo, bolje smo gradili Grke, uspevali da hvatamo lopte, posebno u drugom poluvremenu. Kreirali smo identitet, a kada sam pričao o medalji u oktobru mesecu pričali su mi da sam lud...“, rekao je Herbert.
U svoj toj euforiji koja se stvorila, neko od domaćih novinara upitao je na konferenciji selektora Nemaca da li će dati svoju kreditnu karticu igračima, kao što je to učinio strateg Italije Đanmarko Poceko, koji je doduše, na kraju otkrio da je dao pogrešan pin.
„Neću da dajem svoju kreditnu karticu igračima. Denise je tražio moju karticu, a ja sam mu rekao da sam se razvodio tri puta i da mu se neće dopasti moj limit na njoj", našalio se Gordi Herbert.
Nemačka će u polufinalu igrati protiv Španije koja je eliminisala Finsku rezultatom 100:90, a u tom susretu blistao je veteran Rudi Fernandez.
Nemci i deca  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Usijanje u Berlinu – ali njihova podrška je nešto posebno
Dimitris Itudis - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Srpski kum posle eliminacije Grčke sa Evrobasketa: „Mi i Srbi u finalu, ko je to video?“
Franc Vagner - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Evrobasket 2022
Grčka tragedija u Berlinu – Nemci „stotkom“ do polufinala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala