Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Grčka tragedija u Berlinu – Nemci „stotkom“ do polufinala

© Foto: FIBAFranc Vagner
Franc Vagner - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Evrobasketa posle trijumfa nad Grčkom u Berlinu od 107:96. Rival Nemcima u borbi za plasman u finale biće Španija koja je ranije danas eliminisala Finsku.
Meč je rešen u trećoj četvrtini kada su Grci ubacili samo poen za više od sedam minuta igre, dok su za to vreme Nemci posle nestvarne serije od 20:1 otišli na 77:62.
Tako su Grci pokvarili utisak iz prvog NBA poluvremena koje su dobili sa 61:57 zahvaljujući trojci s pola terena Kostasa Slukasa.
U drugom poluvremenu samo je Janis Adetokumbo bio na visini zadatka (dok nije izbačen iz igre u poslednjoj deonici zbog grubog faula) dok ostali, poput Tajlera Dorsija, kao da nisu ni došli na utakmicu.
Probala je Grčka da pritisne Nemce i da im se približi u poslednjoj deonici, ali svaki put kada bi prišli, pojavio bi se neki Franc Vagner da ubaci trojku i uveća razliku na oduševljenje publike u Berlinu.
Denis Šreder je bio najefikasniji kod pobednika sa 26 poena i osam asistencija, Obst i Vagner su dali po 19, dok je Tajs ubacio 13 koševa.
Na drugoj strani, Janis Adetokumbo je ubacio 31 poen uz sedam skokova i osam asistencija, Larencakis je ubacio 18, a Dorsi 13 koševa.
Kostas Slukas, Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Evrobasket 2022
Kostase, majstore – trojka s parkinga utišala Berlin /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala