- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mađarska upozorava: Evropa će ostati bez gasa ako se ograniči cena ruskog „plavog goriva“

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaRadnik RN-Purneftgaza, ćerke firme Gasproma kod kompresorske stanice na gasnom polju Karampur u autonomnoj oblasti Jamal Nenec
Radnik RN-Purneftgaza, ćerke firme Gasproma kod kompresorske stanice na gasnom polju Karampur u autonomnoj oblasti Jamal Nenec - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da će ograničenje cena ruskog gasa dovesti do momentalnog prekida isporuka gasa iz Rusije u Evropu, prenosi Rojters.
Sijarto je naglasio da je ta inicijativa Evropske komisije u suprotnosti sa interesima Mađarske.
Oglasio se i slovenski premijer Robert Golob koji je rekao da je evropsko tržište električne energije i gasa propalo i da danas ne funkcioniše.
„To ne znači da od njega treba odustati, nego da treba da bude reformisano“, rekao je političar u intervjuu za radio „Prvi“.
Danas će se održati vanredni sastanak ministara energetike zemalja EU na kome će se, kako se očekuje, diskutovati o ograničavanju cena ruskog gasa. Ranije je izvor iz EU saopštio da je mala verovatnoća da će većina država EU sada podržati ideju da se ograniči cena ruskog gasa.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
RUSIJA
Putin upozorava: Ako ograniče cene ruskih energenta, neće biti ni gasa, ni nafte, ni uglja, ničega!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala