Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Srbija na skeneru: Moskovski toranj – konačno!

© Foto : FIBASrbija i Poljska
Srbija i Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Peta pobeda ubedljivom razlikom za kraj boravka u Pragu – više nego zadovoljan može da bude selektor Svetislav Pešić iako ponovo nije imao celu ekipu na raspolaganju, ali može da ga raduje činjenica da je Nikola Milutinov konačno zaigrao i da se Vanja Marinković oporavio od stomačnog virusa.
I to je jedino bitno, uz pobedu, za ishod utakmice protiv Poljske, poslednje u grupnoj fazi takmičenja kojom je ono završeno sa maksimalnih pet trijumfa i na prvom mestu Grupe D.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Nije bilo kalkukacija, pokušaja da se porazom od Poljske izbegne duel sa Italijom i ode na Ukrajinu – Srbija je odigrala pošteno, što bi se reklo, jako i do kraja, a uspela je i da odmori igrače sa najvećom potrošnjom, odnosno da razigra one koji to dosad nisu uspeli.
© Foto : fiba.basketballSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Svetislav Kari Pešić
Ponovila se problematična treća četvrtina, rival je serijom uspeo da smanji rezultat, Pešić je hitro reagovao minutom odmora i doveo ekipu u red, što je rezultiralo novim naletom koji je doneo i 36 poena viška u jednom momentu.
Grupna faza je okončana na briljantan način i sada sledi ono glavno – nokaut faza i trka za medalje!
Dejan Davidovac – Konačno se ponudio kao opcija u napadu i odmah je rezultat viđen. Njegova odbrana je već standard na prvenstvu, ali je nedostajalo da se razigra, oseti prostor i stekne samopouzdanje. Njegovih deset poena za 23 minuta provedenih na terenu, uz pet asistencija su dobar zalog za nastavak takmičenja.
Vanja Marinković – Pauza zbog virusa ga je izbacila iz ritma i to je jasno, ali je dobro da je osetio teren, proveo je u igri nešto manje od šest minuta, promašio jedan šut i pauzu do duela sa Italijom mora da iskoristi da se vrati u formu jer je veoma bitan šraf ekipe.
Nikola Kalinić – Ništa drugačije od prethodnih utakmica, u odbrani fanatičan, u napadu smiren i racionalan. Proveo je 20 minuta na parketu što je odlično jer je jasno da će protiv Italije njegov doprinos biti jedan od presudnih.
Vladimir Lučić – Dobro je samo videti da može da igra posle povrede zadobijene u duelu sa Izraelom. Nije ga previše trošio Pešić, svega 15 minuta, ali tako i treba, da se kapiten potpuno oporavi i bude spreman za naredne izazove.
Dušan Ristić – Proveo je dva minuta na terenu, ključ utakmice je bio vratiti Milutinova u ritam i u tim okolnostima za njega nema previše mesta. Ali, on to i ne traži.
Nikola Jokić – Za nešto manje od 18 minuta ubacio je 19 poena, odmorio je, opet i osetio koš, rivale, kontakt i to je jako važno. Neka odmori još malo i da protiv Italije bude pravi.
Marko Jagodić-Kuridža – Jurcao je za centrima Poljske, kvario igru, ukrao dve lopte i ubacio tri poena. Važnije od toga, bio je u dobrom ritmu, nije grešio i dozvolio je Pešiću da odmori Lučića.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Osmesi i stisnute pesnice – Srbija je maksimalna!
Vasilije Micić – Proveo je 25 minuta na terenu, možda previše, ali jednostavno tako mora jer za njega nema prave zamene u ekipu. Ubacio je 12 poena, imao devet asistencija i odigrao taman koliko treba protiv nejakog rivala.
Marko Gudurić – Ono što važi za Davidovca važi i za njega! Ubacio je 15 poena, čini se pronašao ritam i samopouzdanje, verovatno baš na vreme za najveće izazove. A Italija je prvi...
Ognjen Jaramaz – Uleteo je u startnu postavu i igrao kao furija. Delio je asistencije, pogađao šuteve, kvario akcije rivala i na kraju bio igrač sa kojim je na terenu Srbija imala 31 poen više u odnosu na rivala.
Nikola Milutinov – Konačno, Srbija je dočekala da vidi kako igra centar ruskog CSKA, popularno nazvan Moskovski toranj! Debi meč na Evrobasketu će pamtiti centar CSKA po sjajnom ritmu, 16 ubačenih poena za 19 minuta, a svi mi saznanjem da je bolest iza njega i da će za duel sa Italijom biti potpuno spreman. Velika snaga Srbije je Milutinov i neizmerno je reći koliko je bitan njegov doprinos kao rezervnog centra.
Nikola Jokić i Eron Gordon - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Za Srbiju je stigla podrška iz Amerike – s tri prsta!
Hrvatska i Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Priznanje iz Hrvatske – planiran je pokušaj „bega“ od Srbije
Reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Evrobasket 2022
Trnovit put Orlova do evropskog zlata: Prvo Italija, pa ostale „aždaje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala