Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Priznanje iz Hrvatske – planiran je pokušaj „bega“ od Srbije

© Foto : FIBAHrvatska i Ukrajina
Hrvatska i Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Ukrajine 90:85 u meču petog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Milanu.
Hrvatska je ovom pobedom sigurno izbegla četvrto mesto u grupi, a pošto su odigrani svi mečevi u grupi C postalo je poznato da su "kockasti" završili na tećoj poziciji jer je Italija pobedila Veliku Britaniju i zauzela četvrto mesto, Grčka je prva s maksimalnim učinkom 5-0, dok su Ukrajinci drugi sa skorom 3-2, što je odnos pobeda i poraza koje imaju trećeplasirani Hrvati i četvrtoplasirani Italijani.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
„Posle poraza od Finske izgubili smo i samopouzdanje. Svi smo bili razočarani pogotovo način na koji smo izgubili, ali to je košarka. Morate da podsetite igrače zbog čega su ovde došli. Moramo da budemo zadovoljni sa onim što smo do sada uradili. Čestitam mojim igračima na pobedi protiv Ukrajine. Svi su iscrpljeni i psihički i fizički pošto su odigrali pet utakmica u sedam dana, ali su pronašli ekstra energiju za današnju pobedu“, rekao je Mulaomerović.
Hrvatski košarkaš Ivan Ramljak je istakao da je bitno da je njegov tim ostvario pobedu.
„Teška utakmica kao i svaka do sada. Danas smo se dobro borili i onda smo pali za dva minuta. Ne znam zašto, ali je bitno da smo na kraju pobedili“, rekao je on.
Hrvatska je u osmini finala EP mogla da igra sa Srbijom, Poljskom ili Finskom. Na pitanje da li im je glavni cilj bio da izbegnu Orlove, Ramljak je odgovorio:
„Naravno da smo pričali o tome. Čekamo da se ostale utakmice završe, pa ćemo videti“.
Srbija je završila kao lider u Grupi D sa maksimalnih pet pobeda. Pali su ubedljivo i Poljaci (96:69) za prvo mesto. Takav razvoj događaja doveo je da Karijeva kaznena ekspedicija u osmini finala, u nedelju, igra protiv četvrtoplasirane selekcije iz Grupe C, što je Italija.
Da je Srbija kojim slučajem izgubila od Poljske osvojila bi drugo mesto i igrala bi protiv trećeplasiranog tima iz Grupe C, a to je Hrvatska.
Gost emisije Miljanov korner nedavno je bio selektor Pešić.
Srbija i Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Kreće borba za medalje: Poznati svi parovi osmine finala Evrobasketa
Reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Evrobasket 2022
Trnovit put Orlova do evropskog zlata: Prvo Italija, pa ostale „aždaje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala