Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Trnovit put Orlova do evropskog zlata: Prvo Italija, pa ostale „aždaje“

© FIBAReprezentacija Srbije
Reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras Poljsku sa i na taj način je obezbedila prvu poziciju na tabeli Grupe D. To znači da je već poznato da će u osmini finala Orlovi igrati protiv Italije.
Može slobodno da se kaže da je Srbija mogla da „dobije“ i slabijeg protivnika, ali sada je na redu eliminaciona faza i više nema „bežanja“ od najjačih protivnika. Grupna faza je za naše košarkaše bila prilično laka, igrali su u najslabijoj grupi, tako da sada slede jače utakmice.
Srbija i Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Kreće borba za medalje: Poznati svi parovi osmine finala Evrobasketa
Italijani imaju nekoliko vrlo jakih igrača, pre svega u vidu Simonea Fontekija, Luiđija Datomea ili Nikola Melija, pa će to biti opasan meč. Biće Srbija na oprezu jer je već igrala prijateljski duel protiv Italijana i uživo je mogla da se uveri odakle preti opasnost.
Ukoliko Srbija prođe dalje, u četvrtfinalu bi je čekao pobednik duela između Francuske i Turske. Trikolori su favoriti na tom duelu, tako da je, na papiru, Francuska najrealniji protivnik Srbije u potencijalnom četvrtfinalu.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Kada je polufinale u pitanju, tamo bi Orlovi mogli da igraju protiv Slovenije čime bi kompletirali ovu polovinu žreba.
Utisak je da je Srbija mogla i bolje da prođe, pre svega na žrebu prvobitnih grupa (slabi protivnici, teža eliminacija), ali sada je tako kako je i izabranici Svetislava Pešića će u Berlinu morati da izbacuju najbolje evropske ekipe kako bi se domogli titule prvaka Evrope.
Srbija i Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija pošteno do kraja – peta uzastopna pobeda i zakazan duel sa Italijom!
Potencijalno, redom bi moglo da izgleda ovako: Italija (osmina finala) – Francuska (četvrtfinale) – Slovenija (polufinale). I to je dovoljno samo da se uđe u finale.
Izuzetno snažan turnir!
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Evrobasket 2022
Karijeva lekcija – i izraz koji treba zapamtiti kao upozorenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala